Помічник держсекретаря США: Україна, на відміну від Грузії та Молдови ще не готова до Вільнюсу повністю

Поділитися

Помічник держсекретаря США з питань Європи та Євроазії Вікторія Нуланд, доповідаючи перед Сенатом США, повідомила, що Україна “вже прийняла понад18 законодавчих норм” на шляху євроінтеграції, але ще не завершила цей процес, на відміну від Молдови та Грузії. Про це вона сказала під час слухань у Сенаті, присвячених країнам Східного Партнерства, передає УНН.

“Україна вже прийняла понад 18 законодавчих норм для гармонізації з європейськими стандартами на шляху до Вільнюсу, в той час як Молдова та Грузія вже повністю завершили свої зобов’язання для створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС”, – зазначила Вікторія Нуланд під час свого виступу перед Комітетом з зовнішніх відносин Сенату США.

Вона наголосила, що США підтримує суверенне право кожної з цих країн Східного партнерства обирати своє власне майбутнє. Помічник держсекретаря США наголосила, що “будь-яка форма тиску (як ззовні так і зсередини країн), яка впливає на суверенне рішення цих держав поглиблювати взаємовідносини з ЄС, або будь-якою іншою організацією, яку вони обирають, буде суперечити зобов’язанням та принципам ОБСЄ”.

Військовий комісар погорів на хабарі у 400 доларів США

А.Яценюку і О.Тягнибоку не варто йти в президенти