Понад 6,4 тис. українців потрапили до лікарень через грип

Поділитися

Протягом 43 тижня через захворюваність на грип та ГРВІ до лікарень потрапили 6,4 тис. українців. Про це повідомляє Центр грипу та ГРВІ Центральної СЕС МОЗ України, передає УНН.

Із загальної кількості хворих 5 тис. 81 особа (77,7 %) – становили діти до 17 років. У порівнянні з минулим тижнем зменшився темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей до 17 років і становить відповідно 3,0 та 1,1 %.

Нагадаємо, найкращим засобом захисту від грипу за даними ВООЗ є вакцинація. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти — щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

“Дніпро”, “Динамо” і “Ворскла” постраждали через уболівальників

Керівник “Тернопільгазу” Олег Караванський згадав про аграріїв, які знищують дороги Тернопільщини