Причиною зародження життя на Землі стали зіткнення з величезними метеоритами і кометами

Поділитися

Причиною зародження життя на Землі, можливо, стали зіткнення з величезними метеоритами і кометами. Кратери, що виникли після таких зіткнень можуть бути “колискою”, в якій починалося життя.

Таку гіпотезу висунув співробітник Музею Техаського Технічного Університету, професор Санкар Чатерьє, повідомляє ukrnews24.

“Коли земля сформувалася, приблизно 4,5 млрд років тому, це була стерильна планета, жодні живі організми на ній просто не могли існувати. Тут кипіли вулкани, йшли метеоритні дощі та виділялися гарячі, шкідливі гази. Через мільярд років вона перетворилася на мирну планету, покриту водою, повнісіньку мікробами – прародителями всього живого”, – йдеться у повідомленні.

Великі метеорити, завдяки яким з’явилися кратери більш як 500 км у діаметрі, згідно з теорією Чатерьє, могли стати ідеальними “кузнями життя”. Ці метеорити пробивали кору Землі, створюючи геотермальні отвори з вулканічною діяльністю. Так само вони могли принести з собою будівельний матеріал для майбутнього життя, який концентрувався і полімеризувався у басейнах кратерів.

Чатерьє визнає, що необхідні подальші дослідження та експерименти для того, щоб ця теорія дістала розвиток.

Тренер футбольної збірної Франції очікує справжню битву в матчах з Україною

«Сокіл» запрошує на відкритий чемпіонат Тернопільської області з тайландського боксу