Скандал у школі на Лановеччині

Поділитися

Що-що, а просувати усюди «своїх» на жирні посади «регіоналам» вчитись не треба. А особливо, якщо це відбувається під патронатом великих начальників. А чи згодна із цим громада, цікавить провладну верхівку найменше.

Переконатися у цьому мали змогу вчителі однієї із шкіл на Лановеччині. Як вдалося дізнатися «Інфопростору», в одному із навчальних закладів району виник скандал.

Так, у школі розпочалась нерівна боротьба за вакантне місце директора. Попередній директор пішов на пенсію, а педколектив запропонував на його місце кандидатуру Рубця В., який не один рік перебував в кадровому резерві на посаду директора, і вже написав заяву з проханням призначити його  на цю посаду. Вчителі підтримали таке рішення одноголосно на педнараді, як і районний відділ освіти.

Проте у ситуацію втрутився голова РДА Морозюк В. Він методом тиску на завідуючу районного відділу освіти намагається просунути на посаду директора  рідну сестру своєї дружини – Гладовську Ольгу Іванівну. Ця жінка зараз проживає в селі, отримує пільгову пенсію як педпрацівник і працює інспектором у відділі освіти.

Окрім того, погоджувати кандидатуру директора на сесії районної ради теж не хочуть. Морозюк, вочевидь, хоче зробити все тихо і швидко.

Хочеться лише додати, що Хоптян, як не дивно, був правий, коли раніше говорив, що районом керує не Морозюк, а його дружина. А тепер вона ще й хоче, щоб іі рідна сестра керувала другою за величиною школою в районі. «Сім’я» в Ланівцях працює по звичній схемі, що тут ще можна сказати. То земельку родичам, то посади…

P.S. Вчора, 26 листопада, відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, на якому будо теж розглянуто звернення педагогічного колективу школи про погодження кандидатури Рубця В.І. на посаду директора. Депутати одноголосно підтримали кандидатуру Рубця В.І. та запропонували винести проект рішення про його погодження на розгляд чергової сесії районної ради.

Чим закінчиться вся ця ситуація, можна тільки здогадуватись. І чи врахує голова РДА думку педколективу – спрогнозувати важко, кажуть вчителі.

Керівника парку спіймали на хабарі

“Ґринджоли” напишуть пісню для Євромайдану