Сьогодні суд може обрати С.Власенку запобіжний захід

Поділитися

Сергію Власенку 11 листопада не було обрано запобіжний захід і зробити це може тільки суд, який може провести засідання вже сьогодні, повідомляє УНН.

“Ніяку заставу і ніяку підписку про невиїзд Власенку ще ніхто не обирав. Це може зробити тільки суд, який ще не відбувся і, скоріше всього, відбудеться тільки завтра. Дивно чути від юриста про подібні „нові повноваження“ слідчих, як обрання запобіжного заходу. Тобто інформація Власенка не відповідає дійсності”, – повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, 11 листопада після допиту у Головному слідчому управлінні ГПУ Сергій Власенко заявив, що йому хочуть обмежити можливість виїзду за межі Києва. За словами Власенка, повторні допити йому призначено на дні перебування місії Кокса-Кваснєвського в Україні.

“Знаючи, що завтра в Україну приїжджає місія Кокса-Квасьнєвського, мені призначили допит на завтра, післязавтра та на п’ятницю”, – сказав Власенко.

“Але найголовніше – скоріше за все, мені буде обмежено виїзд з Києва. Таким чином мене позбавляють можливості бачити Юлію Тимошенко. А Юлію Тимошенко позбавляють права на захист”, – додав він.

За словами Власенка, попередньо планувався запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, і лише після публічних заяв опозиціонерів плани ГПУ змінилися.

“Спочатку вони планували грошову заставу розміром в мільйон гривень. Що виглядало сміхотворно, оскільки максимальна сума за цими звинуваченнями – 22 тисячі гривень”, – додав він.

Власенко також додав, що 12 листопада прибуде на допит до ГПУ на 14:00.

Додамо, що сьогодні, о 13:50, перед початком допиту Сергія Власенка у Головному слідчому управлінні ГПУ, відбудеться підхід до преси.

Очікується, що Євгенія Тимошенко оприлюднить позицію своєї матері, лідера опозиції Юлії Тимошенко щодо безпідставного переслідування її найближчого оточення. Також виступить і захисник Сергій Власенко.

За фактом падіння робітника із будівельної люльки розпочали розслідування

Французькі футболісти: “Ми в змозі здолати Україну”