Торги В.Януковича з ЄС – це шантаж і здирництво

Поділитися

Ті умови, які сьогодні виставляє влада Януковича Європейському Союзу, неприпустимі і принижують Україну. Про це заявив журналістам у Вільнюсі лідер “УДАРу” Віталій Кличко, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу партії.

“Усі події навколо підписання Угоди про асоціацію з ЄС свідчать про одне – влада Януковича боїться демократії і руху до Європи. Їй не потрібні європейські стандарти, бо заважатимуть і надалі збагачуватися розкрадаючи країну”,- сказав Кличко.

На його думку, “ті торги, які сьогодні влаштовує Янукович, вимагаючи від Європи 160 мільярдів євро, демонструють звичний для його влади підхід – обман, шантаж, здирництво”.

“Це неприпустимо – не виконавши умов ЄС ще й вимагати якісь астрономічні суми. Вже уявляючи, на що їх можна розтягнути. Це принизливо для українського народу. І влада, яка вдається до таких дій, має піти”, – підкреслив Кличко.

Він додав, що Угода про асоціацію все одно буде підписана – не Януковичем, значить новим Президентом.

“Щоб цього досягти, ми повинні зробити все для перемоги демократичного кандидата на президентських виборах. Ми не повинні залишити Януковичу жодного шансу, тому я вважаю, єдиний кандидат від опозиції має бути висунутий вже в першому турі”, – наголосив лідер “УДАРу”.

Нагадаємо, сьогодні у Вільнюсі розпочав роботу Саміт Східного партнерства. Планувалося, що на цьому саміті 29 листопада Україна підпише Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Однак 21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення про призупинення підготовки до підписання цієї угоди, що викликало масові протести в Україні.

 

Незаконний гральний заклад викрили на Тернопільщині

Керівника парку спіймали на хабарі