У Тернополі знайшли переваги для молоді в Європейському Союзі

Поділитися

11 листопада у Тернополі відбувся круглий стіл на тему «Україна в ЄС – переваги для молоді». Організувала його «молодіжка» УДАРу, тому захід проходив у їхньому партійному офісі. В обговоренні питання взяли участь як відомі на Тернопільщині політики і громадські діячі, так і молодь. Зокрема, дискутували народний депутат від фракції «УДАР» Ігор Побер, голова виконавчого комітету тернопільського УДАРу Наталка Михно, студентський міський голова Олег Грушицький, молодіжний міський голова Любомир Шимків, голова організації «Файне місто» Рустам Ергешов, директор ТОВ «Інтеграл» Ольга Колос, координатор громадських організацій у роботі з «Українським вибором» Тетяна Міхєєва, член студентської ради педагогічного університету Інна Ткаченко та інші. Модератором круглого столу виступив координатор Тернопільського молодіжного крила партії УДАР Андрій Копачівський.

На початку засідання присутні обмінялися кількома вітальними фразами, хтось жартував, як Наталка Михно, що приємно познайомитись вживу із друзями по Фейсбуку, Ігор Побер обурювався з дій влади, що затягують процес підписання асоціації з Європейським Союзом, а Любомир Шимків цікавився у присутніх який буде результат підписання. «Додала перцю» в роботу круглого столу позиція Тетяни Міхєєвої, яка відстоювала концепцію промосковських сил і лякала змінами, які нібито можуть прийти після підписання. Її погляди фактично не знайшли підтримки в учасників обговорення, більше того, згуртувавшись, вони знаходили все більше аргументів на користь європейського вибору України. За словами Ігоря Побера, опозиційні сили у Верховній Раді роблять усе, йдуть на усі поступки влади, лиш би країна і українці виграли загалом. «Нам залишилось хіба ще заспівати і танцювати перед трибуною Верховної Ради»,- жартівливо підсумував народний депутат. Разом з тим, учасники круглого столу зазначили, що підписання у Вільнюсі договору про асоціацію – це договір про співпрацю. А чому з Євросоюзом, а не Митним Союзом, бо у першому є чіткі правила, на відміну від співпраці з Росією, яка постійно нас шантажує як не газом, то перекриттям кордону. Якщо ж з часом Україна буде вступати до Євросоюзу, то перед тим буде проведений референдум і українці скажуть своє слово як у 1991 році, коли підтримали на референдумі ідею Незалежності України. Сьогодні ж підписання договору про асоціацію дозволить активніше впроваджувати цивілізовані правила гри в нашій країні. Для молоді ЄС – це перспектива у майбутньому, впевненість у добробуті, можливості самореалізації, побудова громадянського суспільства, яке захистить права і свободи кожного громадянина.


Обговоривши протягом двох годин усі аспекти з підписання і не підписання договору у Вільнюсі, учасники дійшли висновку, що українці повинні ,зберігаючи свою самодостатність, йти європейським шляхом.

Під завісу зустрічі усі бажаючі підписали резолюцію круглого столу, якою засвідчили свою підтримку європейського курсу України.

Депутат Тернопільської міської ради сяде на 6 років?

Прокуратура Тернопільщини відреагувала на порушення у сфері поводження з відходами