Відкрили кримінальне провадження за фактом хуліганства щодо учасників Євромайдану

Поділитися

У Дніпропетровську за фактом хуліганства щодо учасників акції в підтримку вступу України до Євросоюзу відкрито кримінальне провадження. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУМВС України в Дніпропетровській області.

Як повідомив заступник начальника ГУМВС України в Дніпропетровській області полковник міліції Сергій Третьяков, 24 листопада на площі розпочалася довготривала акція з питань підтримки вступу України до Євросоюзу. Учасниками акції близько 20 осіб були встановлені агітаційні намети. З метою охорони громадського порядку впродовж тижня на місці проведення заходу та прилеглій території було задіяно 15 працівників міліції, а з 19:00 заступали ще 3 працівника міліції у складі автопатруля.

25 листопада близько 22:00 до чергової части Дніпропетровського міського управління міліції зателефонував невідомий та розповів, що на площі відбувається конфлікт. При перевірці інформації з’ясувалося, що в цей час до учасників акції прибув начальник управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради та оголосив рішення адміністративного суду про обмеження громадським організаціям, політичним партіям, фізичним особам проводити на Європейській площі м. Дніпропетровська будь-які масові заходи та заборону встановлення наметів, тимчасових споруд, малих архітектурних форм, а також інших елементів i споруд. Мітингувальникам надавався час для виконання рішення суду.

Після цього до учасників акції пiдiйшли невiдомi особи у кiлькостi до 20 чоловіків. Між ними та мітингуючими виникла бiйка, внаслiдок якої був пошкоджений намет, в якому перебувала звукопiдсилююча апаратура. Невідомі особи залишили місце проведення акції, а керiвник громадської органiзацiї “Спiльна справа” В.Романенко самостiйно звернувся до місцевої лікарні, де йому поставили дiагноз: садна та забиття м’яких тканей обличчя. Пiсля надання медичної допомоги він покинув лiкувальний заклад i з заявою до міліції не звертався. Працiвники міліції відвідали останнього за мiсцем мешкання та опитали. Вiд подання заяви до органів внутрішніх справ громадянин вiдмовився, повідомили представники МВС..

За даним фактом слідчим відділом Бабушкінського РВ Дніпропетровського міського управління міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4-х років.

Нагадаємо, в Києві та інших містах України тривають акцї протесту під загальною назвою “Євромайдан”, що були спровоковані рішенням Кабміну про призупинення підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.

 

Студенти вирушили ходою до Майдану

“Українські отамани” зустрінуться з “Аргентинськими кондорами”