Американські експерти обрали найкращі фільми 2013 року

Поділитися

Американський інститут кінематографії (AFI) опублікував список десяти найкращих фільмів 2013 року. Церемонія вручення нагород відбудеться 10 січня 2014 року в Лос-Анджелесі, повідомляє УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

У список увійшли такі фільми, як “12 років рабства” Стіва МакКуїна, що зібрав в США 35 мільйонів доларів, і “Афера по-американськи” з Крістіаном Бейлом, Бредлі Купером і Дженніфер Лоуренс у головних ролях, який вийде у світовий прокат тільки 13 грудня.

До списку також потрапили стрічки “Гравітація” із Сандрою Баллок і Джорджем Клуні та “Всередині Льюїна Девіса” братів Коенів. Окрім цього, до списку найкращих, за версією Американського інституту, ввійшли два фільми з Томом Хенксом: “Капітан Філіпс” і “Врятувати містера Бенкса”. Найкращими в 2013 році AFI також визнав драму “Станція “Фрутвейл”, фільми “Вона”, “Небраска” Александра Пейна та “Вовк з Уолл-стріт” від Мартіна Скорсезе із Леонардо Ді Капріо в головній ролі.

Журі AFI складається з членів інституту, кінокритиків і артистів. Як правило, в список найкращих фільмів року, за версією американського інституту, потрапляють ті ж фільми, які пізніше стають претендентами на премію “Оскар”. Кандидати на найпрестижнішу кінонагороду будуть оголошені 16 січня, а сама церемонія відбудеться в березні.

Нагадаємо, минулого року найкращими фільмами Американський інститут кіномистецтва назвав “Операцію “Арго” Бена Аффлека, новий фільм про Бетмена “Темний лицар: Відродження легенди” , вестерн Квентіна Тарантіно “Джанго звільнений” і біографічну драму Стівена Спілберга “Лінкольн”.

У неділю Партія Регіонів планує прийняти дивне звернення

У Луцьку проти Володимира Бондаря відкрито кримінальне провадження