“Беркут” воював навіть у Спілці письменників України

Поділитися

Народний депутат Верховної Ради України VIІ скликання, перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль вимагає від Генпрокурора Віктора Пшонки притягнути до відповідальності “Беркут” за бійку в Спілці письменників, повідомляє УНН.

“Я направив депутатське звернення Генпрокурору Віктору Пшонці з вимогою відкрити за даним фактом кримінальне провадження, його до Єдиного реєстру досудових розслідувань, провести досудове розслідування, та притягнути винних до кримінальної відповідальності”, – йдеться у повідомленні Г.Москаля УНН.

Г.Москаль нагадує, що 1 грудня близько 17.00 у приміщення Спілки письменників України по вул.Банковій забігло з десяток дівчат (деякі поранені), а також знімальна група грузинського телебачення, які шукали притулок від переслідування з боку спецпідрозділу міліції “Беркут”.

Невдовзі працівники “Беркуту” увірвалися до приміщення Спілки письменників України, розбили чотири вікна на першому поверсі, виламали двері в 17 кабінеті на другому поверсі, побили письменника Бориса Гуменюка, зламавши йому ребро та розбивши голову, охоронця Спілки письменників України Ігоря Глинянка та забрали з собою всіх, хто переховувався в будівлі без жодних пояснень.

Як відомо, в Києві та інших містах України від 22 листопада проходили акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

В ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності. Десятки людей були поранені, десятки затримані.

Після цього громадянські акції переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про підготовку до загальнонаціонального страйку.

Сивина – ознака міцного здоров’я

Збірна України програла, але зберегла лідерство