Цьогоріч із січня по жовтень сталося 43 напади на українських журналістів

Поділитися

За даними моніторингу, проведеного ІМІ, з січня по жовтень 2013 року, сталося 43 напади на журналістів та блогерів України. Про це повідомляє Freedom House у своєму звіті “Оцінка свободи слова в Україні під час її головування в ОБСЄ”, передає кореспондент УНН.

Зокрема, тільки в липні було здійснено 10 нападів, а потім це число скоротилося до 4-5 випадків на місяць. Моніторинг “Телекритики” зареєстрував 179 фактів фізичного тиску на журналістів за той самий період і 14 напади в
липні 2013 року.

Загалом, обидва моніторинги, які відрізняються за результатами через дещо різну методологію підрахунків, вказують на зростання кількості нападів починаючи з березня 2013 року. Так, період з травня по липень 2013 показав стабільне погіршення: за даними моніторингу IMI було 5 або більше нападів на місяць, а за даними моніторингу “Телекритики” – 8 або більше.

Ближче до кінця року, тим не менш, ситуація покращилася, швидше за все через традиційно бідне на новини літо, малу кількість демонстрацій і тому, що суспільна увага зосередилася на асоціації з ЄС, відволікаючи увагу від політичної боротьба та чвар.

Донецька міська рада закликає Президента України ввести надзвичайний стан

Арбузов прокоментував страйк в Тернополі