Депутат-регіонал з Тернопільської міської ради Лукін не сяде до криміналу, бо переоформив фірму на підставну особу?

Поділитися

Департамент охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації 19 листопада уклало угоду з ТОВ «Лад 2005» на додаткові роботи з реконструкції обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» в Тернополі по вул. Замкова, 10. Вартість угоди склала 18,24 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Перший тендер на реконструкцію перинатального центру департамент провів у жовтні минулого року. Тоді з ТОВ «Техно-Буд» було укладено угоду на 29,37 млн грн., завершити роботи повинні були до кінця 2012 р. До жовтня 2010 року співвласником фірми був Василь Лукін, керівник фракції Партії регіонів у міській раді Тернополя, член постійної комісії з питань використання комунального майна. Потім фірму переоформили на Євгенію Лукіну, наразі власником є Володимир Ткачук.

Станом на 1 січня 2013 року із вказаної суми було освоєно 27,73 млн грн., у тому числі на придбання медичного обладнання – 12 млн грн.

Цього разу йдеться про додаткові роботи: заміна опалювальних приладів і системи опалення, вентиляція і кондиціювання чистих приміщень і даху корпусу гінекології, електротехнічні роботи щодо заміни трансформаторів і електрокабелів та ряд інших робіт. Чи справді ці капітальні роботи не були передбачені початковим проектом – невідомо, оскільки перший тендер проводився по закупівлі у одного учасника, а відтак документація техзавданням на «ВДЗ» не була опублікована.

Нинішній тендер на додаткові роботи також відбувся буз конкурентних торгів. Застосування процедури закупівлі «у одного учасника» пояснюють тим, що попри неодноразову звернення про необхідність виділення додаткових коштів, тернопільський перинатальний внесли у список об’єктів на фінансування у поточному році лише 1 листопада, тоді ж було затверджено кошторис, що не залишає часу на відкриті торги. Разом з тим, зазначено в обґрунтуванні, перинатальний необхідно завершувати терміново, оскільки за його відсутності в області погіршуються показники пери- та неонатальної смертності.

Разом з тим в обґрунтуванні не пояснюється, чому підрядником на додаткові роботи обрано саме «Лад 2005», а не попереднього генпідрядника «Техно-Буд».

Разом з тим, раніше повідомлялося, що цього року була проведена прокурорська перевірка використання бюджетних коштів на реконструкції перинатального центру. Згідно з заявою прокурора області Г.Мовчана, ТОВ «Техно-Буд» подавав замовнику недостовірні дані, що призвело до зайвого витрачання 170 тис грн.

Власником київської фірми «Лад 2005» є Андрій Муляр, статутний фонд компанії становить 2 млн грн. Жодного іншого тендеру за останні п’ять років фірма не вигравала, повідомляють “Наші гроші”

Навіть генерали сказали слово: Заява Всеукраїнської громадської організації „Сила і Честь”

Демотиватор дня в Україні