Депутати Козівської райради рішуче засуджують криваве насильство

Поділитися

2 грудня 2013 року на центральній площі селища Козова відбулась відкрита позачергова 24 сесія Козівської районної ради шостого скликання та Народне Віче за участю громади Козівщини. Депутати районної ради розглянули питання «Про стан громадянських прав і свобод в Україні та підтримку євроінтеграційного курсу України» та звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України стосовно подій, які мали місце в ніч 30 листопада 2013 року о 4 годині ранку на майдані Незалежності в Києві.

Президенту України

Верховній Раді України

Кабінету Міністрів України

30 листопада 2013 року о 4 годині ранку на майдані Незалежності у Києві влада Януковича ще раз показала своє справжнє лице – міліцейським спецпідрозділом “Беркут” було по-звірячому побито кількасот мирних мітингувальників Євромайдану. Спецпризначенці діяли гірше карателів – били жінок, молодих людей, палицями, кованими чоботами, тягали їх по-бруківці.

В результаті жорстокого застосування сили, отримали поранення десятки людей, багато з них були затримані та доставлені в міліцію. Серед них — і тернополяни. Ми, депутати Козівської районної ради рішуче засуджуємо криваве насильство та грубе порушення демократичних прав і свобод громадян України.

Президент та Прем’єр-міністр – ви втратили повагу українського народу, вкрили себе ганьбою, на ваших руках і совісті кров мирних громадян. Ви втратили моральне та юридичне право стояти на чолі такої великої європейської держави, якою є Україна. Ми вимагаємо негайної відставки Кабінету Міністрів та Президента України, оголошення дострокових виборів Президента України, притягнення до кримінальної відповідальності керівників силових структур, котрі віддавали накази та були безпосередньо причетні до побиття мітингувальників Євромайдану.

Звертаємося до Верховної Ради України припинити цю ганьбу, якою вкрила себе Верховна Рада за останній рік своєї роботи. Події 30 листопада на Майдані Незалежності поставили під сумнів здатність Верховної Ради впливати на події в країні. Вимагаємо негайнийх перевиборів парламенту.

Ми підтримуємо активну громадянську позицію усіх українців, які розпочали 01 грудня 2013 року в місті Києві на Майдані Незалежності мирну акцію протесту проти свавілля діючої влади, за майбутнє наших дітей, за Європейську державу – Україна.

 

 

Депутати одноголосно прийняли рішення

1. Звернутися до Президента України Януковича В.Ф. про дострокове припинення ним повноважень шляхом подачі у відставку.

2. Звернутися до Кабінету Міністрів України про складання повноважень всіма членами Уряду.

3. Звернутися до Верховної Ради України про дострокові вибори народних депутатів України.

4. Вимагаємо негайної відставки керівників силових структур, які були причетні до побиття мітингувальників Євромайдану, та притягнути їх до відповідальності.

5. Звернутися до керівників підприємств, установ і організацій долучитися до загальноукраїнського мирного страйку.

6. Направити текст звернення та рішення депутатів Козівської районної ради Президенту України Януковичу В.Ф., Кабінету Міністрів України і Верховній Раді України.

7. Опублікувати звернення та рішення сесії Козівської районної ради в газеті «Вільне слово».

Після засідання сесії свою позицію стосовно подій, які сталися в ніч на 30 листопада на майдані Незалежності, висловили депутати районної та селищної рад, сільські голови, голова райдержадміністрації, громадськість Козівщини. Усі виступаючі засуджують жорстокі дії влади, які були застосовані до учасників нічного Євромайдану в м.Києві.

На Народному Віче прийнято рішення утворити Козівський районний штаб національного спротиву, який буде займатися усіма організаційними питаннями.

Як заступник губернатора Тернопільщини на роботу просився (фоторепортаж)

Азаров боїться їхати до ВР, бо від його кортежу нічого не залишиться