Другої Помаранчевої революції не буде, процес пішов у зовсім іншому руслі

Поділитися

Викликає подив і великий жаль, що на чолі народного повстання стоять такі недолугі лідери, які проявляють дилетантизм і не розуміються на законах революції. Якщо ви почали революцію і взяли на себе відповідальність, то ви зобов’язані вести її, нарощуючи темп. Вам повірили люди, вийшло в Києві 700 тисяч людей, це безпрецедентна кількість народу. Тому їм не можна просто стояти на Майдані Незалежності і нічого не робити. Не можна людей перетворювати на безголосих істот. Адже громадяни вийшли свідомо і готові до реальних дій.

Не можна дати оговтатись режиму бандократії, треба чітко розуміти, що народу протистоїть банда злочинців, вбивць. Тому потрібно негайно діяти рішуче. Вже зрозуміло, що мирним шляхом їх усунути неможливо. Янукович є рецидивістом, він повинен негайно подати у відставку. Потрібно негайно формувати тимчасові виконавчі органи влади. Треба зрозуміти, що часу обмаль, погода може в будь-який момент зіпсуватись. Може початись мороз, хуртовина, дощ. Люди просто не витримають такого навантаження і почнуть розходитись. Цим скористаються бандити, які сьогодні формують загони і готові розпочати бійню. Тоді Тягнибок, Кличко, Яценюк повинні будуть взяти на себе відповідальність. Слід пам’ятати, що є революція, але ще страшніше – це контрреволюція. Чи усвідомлюють Яценюк, Кличко, Тягнибок, яку вони взяли на себе відповідальність, коли очолили такий народний рух, народне повстання?
Потрібно негайно переходити до конкретних практичних дій, брати під контроль Кабінет Міністрів і починати працювати практично. Сформувати уряд національного порятунку і починати видавати укази, розставляти на чолі виконавчих органів своїх людей, перебирати владу по всій вертикалі, по всіх областях, ставити своїх керівників виконавчих органів, відсторонювати представників Януковича. Треба негайно знайти Попова, Герегу і Голубченка. Де вони? Їх треба негайно затримати.
Гасло одне: Януковича у відставку, і судити його народним трибуналом. Якщо почнуться розправи, то першими, хто в цьому буде винен – троє лідерів – Яценюк, кличко,Тягнибок, і їх партії, якщо вони зараз не розпочнуть конкретні дії. Чому до цього часу спільно не почала працювати опозиція у Верховній Раді? Опозиційні народні депутати мають вже зібратися у якійсь будівлі, зараз потрібно створити народні дружини з числа офіцерів, ветеранів СБУ, міліції, армії, які візьмуть під охорону будівлю, де засідатиме парламентська опозиція.
Процес вже зупинити не можна, він став незворотним. Другої Помаранчевої революції не буде, процес пішов у зовсім іншому річищі. Кучма був представником комуністичної, кадебістської номенклатури, а зараз народу протистоїть стаціонарний бандит, режим мафії, режим гангстерів. Гангстери є безпощадними і тупими, проти своїх ворогів вони завжди застосовують зброю. І про це банкіру Яценюку, боксеру Кличку і мед брату Тягнибоку треба знати. А якщо не знають, то нехай спитають у тих, хто розуміється на цих речах.
Олег Соскін, професор, директор Інституту трансформації суспільства

Янукович про події на Майдані: правоохоронці “перегнули палку”

Суддя потрапив за ґрати на 7 років, бо стріляв з автомата