Громадськість пікетувала суд щодо засідання за позовом до Захарченка

Поділитися

23 грудня, в понеділок, о 8 ранку біля столичного Окружного адміністративного суду активістами Громадського сектору Эвромайдану було організоване пікетування. Люди прийшли підтримати позов Юрія Дерев’янка до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка щодо його протиправної бездіяльності та з вимогою ініціювати службове розслідування та притягнути до відповідальності винних. Його розгляд відбувся сьогодні.

“Ми повинні цим судовим засіданням покласти край неправомірному застосуванню спеціальних підрозділів для розгона мирних акцій. Я подав позов у адміністративний суд, щодо визнання незаконною бездіяльності міністра внутрішніх справ. А також – щоб зобов’язати його розслідувати всі факти, які мали місце, призначити внутрішнє розслідування і покарати винних”, – наголосив Юрій Дерев’янко.

Люди прийшли з плакатами “Стань на захист права і свободи людей”, “Будь гідний, не порушуй закон”, “Не спотворюй лице справедливості – чини по совісті”. Активісти уздовж проходу до дверей та в’їзду до запасного входу до будівлі суду. Закликали суддю, що вестиме засідання, до сумління й чесного виконання своїх обов’язків.

Активіст Громадського сектора Євромайдана Андрій Шевців нагадав судді, що вона складала присягу. Закликаав не піддаватися на можливий тиск влади.

“Ми прийшли, щоб нагадати судді, на чиїй стороні вона повинна бути. Якщо суддя не побоїться – а такі судді є в Україні – цей суд вирішить надзвичайно важливу справу”, – наголосив активіст.

Після цього в мегафон зачитав присягу судді:

На сьогоднішньому засіданні суд прийняв заяву про зміну підстав адмін позову. Задовільнив клопотання про витребування ряда документів у МВС.

Суд не задовільнив аналогічне клопотання до Генеральної прокуратури, а також не задовільнив клопотання до КМДА, Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги, Київської міської станції швидкої медичної допомоги щодо надання відомостей та документів про кількість громадян які звернулись за отриманням медичної допомоги внаслідок заподіяння їм тілесних ушкоджень 30 листопада, 1 грудня, 11 грудня 2013 року в м.Києві, характер та ступінь тяжкості заподіяних тілесних ушкоджень, кількості госпіталізованих осіб.

Суд залучив МВС в якості третьої особи до судового процесу без права позовних вимог.

Наступне засідання суду відбудеться 23 січня 2013 року о 10.00

Торгівля людьми на Тернопільщині і в Україні (відео)

У Тернополі загинула людина