Гросмейстер Гаррі Каспаров до Євромайдану: Вірю у вашу незламну волю до перемоги!

Поділитися

Чемпіон світу з шахів і російський опозиційний політик Гаррі Каспаров записав відеопривітання учасникам Євромайдану з нагоди проведення аматорського кубку Євромайдану з шахів, організований Громадським сектором Євромайдану. “Вірю в залізний характер Майдану” – каже гросмейстер, і запевняє, що Євромайдан “визначить долю не тільки вашої країни, але і Європи, і вплине на процеси у всьому світі”.

Саме тому, що турнір проходить на київському майдані Незалежності, відзначив гросмейстер Каспаров, він записав це звернення з великим ентузіазмом.

«Майдан став загальною назвою для всіх у світі, хто бореться за свободу. Ваша рішучість відстоювати честь і гідність, свої політичні права стали прикладом для всіх. Успіх у шахах забезпечує грамотний сплав стратегії та тактики. Продумана стратегія та добре розрахована тактика -– важливий компонент успіху» – сказав шахіст.

Він також згадав Помаранчеву революцію 2004 р., назвавши її «важливою тактичною перемогою», яка дозволила зберегти гарантію демократичної передачі влади.

Нині, за його словами, в українців ще важливіше завдання, пов’язане з цивілізаційним вибором України, який – переконаний Каспаров – “визначить долю не тільки вашої країни, але і Європи, і вплине на процеси у всьому світі”.

«Перемога у шаховій партії це не тільки стратегія і тактика. Для того, щоб утілити найкращий план треба ще характер, справжній бійцівський характер, який дозволяє витримати напругу боротьби й контролювати становище в складних, іноді навіть безвихідних, ситуаціях», – дав професійну пораду чемпіон і запевнив:

«Я вірю в залізний характер Майдану, я вірю в вашу незламну волю до перемоги. Я хочу ще раз привітати учасників турніру словами «За вашу і нашу перемогу!».

Повну версію звернення можна переглянути на сайті YouTube https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JJQmM5tyDHY

Нагадаємо, що змагання з шахів «Європейський дебют» розпочалися 25 грудня 2013 р. об 11:00 в Будинку архітекторів (вул.. Бориса Грінченка, 7). Організатор: Громадський сектор Євромайдану. Звернення Гаррі Каспарова підготовлене за активної участі Дениса Самигіна (Громадський сектор Євромайдану) та Дмитра Куценка (Громадський рух “Ми-європейці”)

До уваги журналістів Тернопільщини!

Кривавого міністра – Геть!