Групі сутенерів винесли судовий вирок

Поділитися

В Одесі засуджено трьох членів злочинної групи, які займалися сутенерством з подальшим вербуванням дівчат за кордон. Відповідно до вироку, організатора незаконного бізнесу було засуджено до п’яти років ув’язнення, а його двох спільниць – до трьох. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУМВС України в Одеській області.

Інформацію щодо вербування українських дівчат для роботи повіями в столиці Російської Федерації оперативники карного розшуку отримали ще у липні. Тоді ж Управлінням по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, було розпочато й кримінальне провадження за статтею 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України.

Було встановлено, що організатором групи є житель столиці Російської Федерації. Чоловік, вступивши у злочинну змову з одеситкою, розробив план протиправних дій. Зловмисники шукали та підбирали українок для заняття проституцією.

Встановлено, що з травня поточного року жінка орендувала у Південній Пальмірі дві квартири, де “працювали” чотири повії, серед яких – одна неповнолітня. Організатори групи також спланували незаконну угоду відносно особи з метою подальшого її переміщення за межі України для сексуальної експлуатації в російській столиці.

Затримано зловмисників було на Одеському залізничному вокзалі, якраз під час спроби вивезення дівчини. Крім цього, правоохоронці, у взаємодії з молдовськими колегами, встановили, що члени даного угруповання завербували та втягнули у заняття проституцією двох громадянок Республіки Молдова.

Малиновський районний суд Одеси виніс сутенерам вирок відповідно до чинного законодавства України.

З будівлі Тернопільської облдержадміністрації викрали табличку з офіційною назвою установи

Чоловіка застрелили під час сварки за місце на парковці