Луценко оголосив спільний план громадськості та політиків

Поділитися
Громадський і політичний Майдан об’єдналися та запропонували українському суспільству спільний план перезавантаження країни. Основні пункти цього плану на прес-конференції політиків та представників громадськості оголосив Юрій Луценко.
«Сьогодні ми бачимо наявність консолідованого плану, який підтримують і громадські лідери, і лідери опозиції. Саме під цей план ми закликаємо киян 8 грудня о 12 годині масово вийти на Майдан», – заявив він.
Як зазначив Луценко, «буквально зараз, на території Російської Федерації Віктор Янукович веде переговори про здачу України у Митний союз».
 «Якщо Янукович здає Україну – це силова розв’язка,  неминуче глобальне протистояння і велике кровопролиття. Зупинити такий сценарій може лише масова демонстрація народної волі. Мільйони людей подолати неможливо! Ми потребуємо цієї демонстрації не тільки тими, хто проти Януковича, а й тими, хто за нову країну. Перебудовану за цим планом, який нам зараз разом пропонують громадські та опозиційні лідери», підкреслив опозиціонер.
За словами Луценка, програма-мінімум того, що має зробити влада – це відставка міністра внутрішніх справ, вивід спецназу з вулиць української столиці та звільнення політично арештованих після подій на Майданах.
«Тільки після цих трьох кроків може початися діалог між владою і народом. Посередниками в ньому вже зголосилися бути європейські лідери у різних форматах, які будуть прийнятні для влади. Ми погодимося на будь-які посередницькі групи», підкреслив він.
Як заявив Луценко, глобальні цілі для перезавантаження країни, передбачені громадськими активістами, повністю підтримані лідерами парламентської опозиції.
 «Перш за все, йдеться про підписання Угоди про Асоціацію, бо це запровадження нових правил для країни.  Друге: повернення до Конституції 2004-го року, бо це відновлює  парламентаризм і автоматично призведе до створення нової парламентської більшості», зазначив він.
Також спільний план передбачає створення тимчасового перехідного уряду, що опікуватиметься підготовкою до дострокових парламентських та президентських виборів, а також утримуватиме економіку; прийняття Виборчого кодексу, щоб забезпечити чесне проведення нових виборів; закон про люстрацію силовиків та суддів, яка край необхідна для очищення країни.
«Зараз відбувається дуже важливий момент: громадський і політичний Майдан знову демонструють свою єдність, яка завжди призводила до успіху. зазначив Луценко. Коли цих п’яти глобальних умов буде досягнуто, то Україна стане іншою. Ми отримаємо її європейське перезавантаження, за яке мільйони людей і вийшли на Майдани», зазначив він.

Міліціонери затримали грабіжника – ґвалтівника

Андрія Дзиндзю засудили за те, що він 1 грудня під АП відібрав ключі у водія грейдера