На воді загинула людина, ще трьох – врятовано

Поділитися

На водних об’єктах Луганської області протягом 30-31 грудня ц.р. було врятовано 3 осіб, 1 особа загинула. Про це УНН повідомили у прес-службі ДСНС.

Так, 30 грудня о 13:08 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про те, що в районі с. Айдар-Миколаївка Новоайдарського району в р. Айдар тонуть люди.

Прибувши на місце виклику, рятувальники встановили, що за 20 м від берега у воді знаходяться 2 чоловіків та тримаються руками за човен. Дістатися до берега самостійно вони не могли через тонку кригу.

Один з рятувальників, обв’язавшись мотузкою, ліг на кригу і почав просуватися до постраждалих. За кілька хвилин йому вдалося втягти людей в човен, після чого рятувальники витягли плавзасіб на берег.

Каретою “швидкої допомоги” постраждалих доправили до районної лікарні. Наразі їх життю нічого не загрожує. Врятовані повідомили, що ще один їхній приятель потонув.

31 грудня о 07:09 на пульт зв’язку 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини з охорони м. Сєвєродонецьк повідомили, що на оз. Чисте під кригу провалився чоловік.

Прибувши на місце події, рятувальники з’ясували, що за 30 м від берега в ополонці по підборіддя у воді знаходиться чоловік, поряд на кризі лежить велосипед. Постраждалий повідомив, що торкається ногами дна. За допомогою пожежної драбини та рятувальної мотузки чоловіка витягли на берег. Від госпіталізації він відмовився.

Стан Шумахера стабілізовано

Чоловік втопився у річці