Начальника київської міліції не звільнили з роботи

Поділитися

Народний депутат Петро Порошенко в ефірі ICTV повідомив, що попри заяви Прем’єр-міністра Миколи Азарова, ніхто не звільняв начальника столичної міліції В.Коряка з займаноі посади, передає УНН.

“Міністр внутрішніх справ 40 хвилин тому каже – він (В.Коряк – Ред.) на роботі. Він залишиться до кінця розслідування. Їм розслідувати треба”, – повідомив П.Порошенко.

Крім того П.Порошенко зазначив, що Прем’єр-міністр М.Азаров мав би вибачитися перед батьками студентів, що вийшли на Майдан та відправити міністра охорони здоров’я лікувати постраждалих, які опинилися у лікарнях.

Нагадаємо, раніше на зустрічі з послами іноземних держав в понеділок у Києві Микола Азаров розповів, що начальник столичної міліції Валерій Коряк звільнений за силовий розгін Євромайдана 30 листопада.

“Після подій з п’ятниці на суботу був звільнений начальник міліції, а з усіма співробітниками була проведена жорстка роз’яснювальна робота”, – заявив Азаров.

Відсторонений від виконання обо’язків начальник головного управління МВС України у м.Києві Валерій Коряк запевняє, що міліція була змушена застосувати силу проти мітингувальників на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада. Про це він заявив вчора на колегії МВС.

За словами міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, ситуація навколо масових заходів у столиці та в державі була розглянута на засіданні Громадської та Експертної рад при МВС. Всі члени цих дорадчих органів одностайно висловилися проти застосування сили до учасників масових акцій.

“Це була і моя позиція як Міністра внутрішніх справ”, – підкреслив Віталій Захарченко.

На думку Президента В.Януковича, оцінку подіям останніх днів у зв’язку з проведенням масових акцій має дати суд після завершення розслідування. Коментуючи події в ніч на суботу на Майдані Незалежності в Києві, Віктор Янукович зазначив, що правоохоронці “перегнули палку”. Водночас, Президент зауважив, що такі дії могли бути спровоковані.

Провокаціями на Банковій займались “люди” зі спецслужб?

Мітинги на знак солідарності з українцями пройдуть по усій Канаді