Олігархічні ЗМІ вийшли з-під контролю В.Януковича

Поділитися

Події, які пов’язані з Євромайданом, засвідчили те, що ЗМІ, які належать олігархам, але не підпорядковані Президенту Віктору Януковичу, вийшли з-під контролю влади. Про це на прес-конференції розповів голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов на прес-конференції, передає кореспондент УНН.

“На ситуації з Майданом ми бачимо, що раптово всі олігархічні ЗМІ, які не підпорядковані В.Януковичу, вийшли з-під його контролю і почали розповідати правду про те, що відбувається, або принаймні не так, як би хотіла того влада”, – відзначив Ю.Луканов.

За словами медіаексперта, незважаючи на скарги про те, що бюджети маленькі, канали намагаються повертати в державну власність.

“Але у нас спостерігається, наприклад в Кременчуці, є такий приватний телеканал “Візит”, який вже 20 років успішно функціонує без жодної копійки з державного бюджету. Але місцевій владі не сподобалося як він працює, тому вони вирішили, що його потрібно повернути в комунальну власність. З одного боку ставиться питання про роздержавлення державних ЗМІ, стогне бюджет, розповідає, який він маленький і що не вистачає на освіту та науку, але в той же час хочуть повернути канал в комунальну власність, тобто зробити ще одне навантаження на бюджет”, – розповів Ю.Луканов.

Медіаексперт також зазначив, що є випадки, коли канали, які не подобаються владі, просто закривають.

“Є випадки також іншого характеру, коли приватні канали намагаються або повернути теж шляхом якихось маніпуляцій (в державну власність – ред.), або просто закрити. Такі випадки є в Чернівцях – канал ТВА”, – повідомив Ю.Луканов.

Цьогоріч українці скористались Інтернетом на майже 3 млрд грн

У Тернополі нардеп зірвав вивіску з ОДА, прокуратура відкрила кримінальне провадження