Посли ЄС та США засудили побоїще на Банковій

Поділитися

Посли Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки засудили заворушення на вулиці Банковій біля Адміністрації Президента, разом з тим, закликали сторони конфлікту до мирного врегулювання протистояння. Про це йдеться на сторінці представництва Європейського Союзу в соціальній мережі Facebook, передає УНН.

“Спільна заява послів ЄС та США з приводу сьогоднішніх протестів

Посли Євросоюзу і США вітають те, що сьогоднішні протести відбулися мирним шляхом, за одного винятку. Обидві сторони протесту і українські правоохоронні органи проявили стриманість в більшості областей, і ми просимо, щоб такий розвиток подій продовжувався.

Ми засуджуємо сьогоднішні насильство біля вулиці Банкової і нападу на громадські будівлі та закликаємо всі сторони уникати конфронтації.

Ми підтримуємо основні права людини: свободу слова, свободу зібрань та проведення вільних, а також відкритість засобів масової інформації.

Ми закликаємо всі частини українського суспільства врегулювати свої розбіжності мирним шляхом. Ми закликаємо всі зацікавлені сторони в політичному процесі встановити безпосередній діалог для знаходження взаємоприйнятного врегулювання поточних протиріч”, – йдеться в заяві.

У Києві міліціонери також зазнали втрат: згідно з офіційним джерелом більше сотні

До безладів на Банковій причетні понад 300 членів “Братства”