Правоохоронці затримали “церковного” злодія

Поділитися

оздільнянські правоохоронці затримали “церковного” злодія та повернули до храму викрадені речі, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Роздільнянського РВ ГУМВС України в Одеській області.

За повідомленням, про крадіжку зі Свято-Петропавлівського храму, що в селищі Лиманське, повідомив оперативного чергового міліції настоятель. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група райвідділу. Оглянувши церкву, правоохоронці встановили, що зловмисник проник туди через крихітне вікно, та прибрав до рук все, що мало хоча б якусь цінність – дві книги “Апостол” і “Євангеліє”, 20 ікон, свічки, 40 пляшок вина “Кагор”, що використовується під час причастя, срібний посуд та скринька для пожертв з грошима у сумі понад 1,5 тис. грн.

“Працівники міліції негайно приступили до проведення першочергових заходів, спрямованих на встановлення особи злодія, який спокусився на церковну утвір. Однак упіймати його відразу не вдалося. Проте пошуки ні на мить не припинялись”, – йдеться у повідомлені.

За словами заступника начальника райвідділу Юрія Присухи, незабаром в одному з ломбардів районного центру вдалося вилучити два срібних предмети посуду, які за описом були схожі на ті, що викрали з храму.

Невдовзі оперативники затримали зловмисника, прикмети якого описав працівник ломбарду. Ним виявився непрацюючий 30-річний житель цього ж селища. Затриманий вже був неодноразово засуджений за скоєння крадіжок і грабежу та мав багатий досвід спілкування з міліцією, тому докладно розповів обставини скоєння злочину та добровільно видав правоохоронцям ще дві церковні книги, які він зберігав вдома.

Наразі затриманому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років, адже його дії кваліфікуються ч.3 ст.185 Кримінального Кодексу України (крадіжка).

Сім років в’язниці отримала дівчина-підліток за вбивство своєї матері

Вифлеємський Вогонь Миру передали громаді Тернополя