У Львові зареєстрували епідемію грипу серед дітей

Поділитися

У Львові протягом 47 тижня поточного року зареєстрували перевищення епідемічних порогів захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей. Про це УНН повідомили у Головному управлінні Держсанепідслужби у Львівській області.

“У контрольному із захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції місті Львові, за звітний тиждень захворіло 3 тис. 978 особи, інтенсивний показник на 10 тис. склав 50,1 при епідпорозі 90,3. Перевищення епідпорогів зареєстровано у віковій групі 3-6 років в 0,9 рази”, – зазначили у СЕС.

В цей же час, протягом вищевказаного періоду у Львівській області в цілому на грип та ГРВІ захворіли 9 тис. 576 осіб.

Наразі в області щеплено проти грипу лише 2,5 тис. осіб, серед них 1тис. 72 дітей до 17 років вакцинами “Ваксігрип”, “Флюарикс”. Серед осіб груп ризику щеплено 1168 медичних працівників, 56 працівників освіти, 1005 осіб, що перебувають в спеціалізованих колективах.

Нагадаємо, щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти — щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

У Львові презентували Олімпійську заявку 2022

Сьогодні у столиці протестувальники мирно займуть Адміністрацію Президента, Кабмін і Верховну Раду?