У справі нападу на Т.Чорновол фігурують два рідні брати: одного затримано

Поділитися

Один з затриманих вчора у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо побиття громадської активістки Тетяни Чорновол є рідним братом оголошеного у розшук у цій же справі Сергія Котенка. Про це УНН повідомив співрозмовник у Міністерстві внутрішніх справ.

Співрозмовник повідомив, що затриманий Олександр Котенко 1972 року народження.

Він є рідним братом оголошеного в розшук у цьому провадженні Сергія Котенка.

Нагадаємо, вночі з 24 на 25 грудня була побита журналістка і активістка Євромайдану Тетяна Чорновол пов’язує напад на себе з активною громадською діяльністю. У Т.Чорновол діагностований струс мозку, гематоми на обличчі, зламаний ніс.

Як повідомлялося, міліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на громадську активістку та журналістку Тетяну Чорновол. Інформація внесена до ЄРДР за ч.2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб). Розслідуванням займаються слідчі Головного слідчого управління МВС України.

Зазначимо, Президент України Віктор Янукович звернувся до правоохоронців з вимогою терміново вжити всіх необхідних заходів для розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновол. Генеральний прокурор В.Пшонка наголосив, що розслідування побиття активістки має бути максимально відкритим та взяв процесуальне керівництво під особистий контроль.

Наразі триває розслідування: двоє осіб вже затримано, ще одного оголошено в розшук.

Крім того, у Броварах з пошкодженнями виявлено авто, яке фігурує на відео з відео реєстратора автомобіля Т.Чорновол (розповсюдженого у ЗМІ) – мова йде про Porch Cayene Turbo зареєстрований на одного з затриманих.

Одного з підозрюваних в участі в скоєнні злочину оголошено в розшук, мова йде про Сергія Котенко. Раніше ЗМі повідомляли, що на нього нібито була зареєстрована «Кейко Україна», яка була задіяна в схемах зміни власника телеканала ТВі.

З власних джерел УНН стало відомо, що міліція планує допитати Давида Жванію та Миколу Княжицького.

Активістам погрожують ув’язненням за запуск повітряних кульок з портретом Януковича

У Бережанах відкрили інформаційні портали