Упіймали водія-убивцю, який майже рік переховувася від правосуддя

Поділитися

Майже 11 місяців винуватець ДТП ховався від правосуддя, але, завдяки заходам, які були вжиті правоохоронцями його розшукали. 11 грудня цього року зловмисника затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання, повідомили УНН у СЗГ УМВС України в Миколаївській області.

Згідно ухвали суду щодо чоловіка, який став причиною смерті 16-річного хлопця, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

19 січня в Миколаєві під колеса іномарки потрапив учень дев’ятого класу. Неповнолітній переходив проїзну частину по пішохідному переходу на зелений сигнал світлофору. Автомобіль, рухаючись по проспекту, збив пішохода та, не змінюючи швидкості, зник з місця події.

Свідки аварії зателефонували до швидкої медичної допомоги, але медики лише констатували смерть 16-річного хлопця.

Відділом розслідування ДТП слідчого управління УМВС України в Миколаївській області було порушено кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

За речовими доказами, які залишились на місці події, правоохоронці встановили приблизно модель транспортного засобу – учасника ДТП, а інспекторами Державтоінспекції протягом кількох годин було встановлено місцезнаходження автомобіля.

Пошукові заходи зі встановлення місця знаходження винуватця аварії не дали результатів та його було оголошено у міжнародний розшук.

Правоохоронцями проводяться подальші слідчі дії у кримінальному провадженні з метою направлення обвинувального акту для розгляду до суду.

 

 

Чотири українських клуби зіграють у Лізі Європи УЄФА

Препарат для лікування рідкісного типу раку винайшли вчені