В Україні циркулює невідомий вірус грипу

Поділитися

Медики дедалі частіше реєструють випадки застуди серед українців, яка майже не має симптомів, проте загрожує виникненням тяжких ускладнень, повідомляє УНН.

Як зазначають лікарі, нова для імунітету українців застуда протікає із різким підвищенням температури без інших симптомів. Після цілеспрямованого лікування захворювання минає протягом кількох днів, проте через деякий час може спровокувати виникнення пневмонії, бронхіту та ін.

Лікарі закликають у разі погіршення самопочуття одразу звертатись за кваліфікованою медичною допомогою та не займатись самолікуванням.

Нагадаємо, за офіційними даними МОЗ, минулого тижня на застуду та грип захворіли понад 150 тис. українців. В це йже час, за даними ВООЗ, найкращим засобом захисту від грипу є вакцинація. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти — щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

Лікаря-інфекціоніста спіймали на хабарі

Ліки ВІЛ-інфікованим роздаватимуть безкоштовно