Заява Української спілки боротьби з мафією та корупцією

Поділитися
Заява Української спілки боротьби з мафією та корупцією та Національно-визвольного руху “АНТИМАФІЯ” 
щодо НАРОДНОГО ВІЧЕ, призначеного на 12 годин 22 грудня 2013 року у м.Києві.

На завтра лідерами опозиції призначено чергове зібрання 5-го Народного Віче на Майдані у Києві. Але знову не має ніяких вимог, не має ніякого чіткого плану дій, ніякого зрозумілого сценарію. 

Є лише заклик-звернення до НАРОДУ, показати ВЛАДІ  свою силу. 

У який спосіб ? А просто знову зібравшись у великій кількості… та послухавши відомі українські гурти…

Дехто із лідерів опозиції вважає, що цього факту вже досить, щоб влада капітулювала сама по собі. Українська спілка боротьби з мафією та корупцією та Національно-визвольних рух “АНТИМАФІЯ” в черговий раз підготували проект Резолюції 5-го НАРОДНОГО ВІЧЕ   від 22 грудня 2013 року «ПРО ВИМОГИ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ДО ОРГАНІВ ВЛАДИ ТА ОПОЗИЦІЇ ЩОДО ШЛЯХІВ ВИХОДУ УКРАЇНИ ІЗ ГЛИБОКОЇ ПОЛІТИЧНОЇ КРИЗИ ТА ЗДІЙСНЕННЯ ДЕМОКРАТИЧНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ І РЕФОРМ В УКРАЇНІ», який просимо підтримати та поширити.

Друзі ! Прошу уважно ознайомитися з проектом та поширити, якщо не текст проекту Резолюції, що додається, то хоча би інформацію про це. 

Шановні журналісти, невже Ви не бачите значимості цього документа, у разі його схвалення НАРОДНИМ ВІЧЕ ?

І звичайно, як завжли, прошу всіх українських громадян бути активними та обов’язково взяти участь у завтрашньому НАРОДНОМУ ВІЧЕ на Майдані Незалежності у м.Києві о 12 годині дня. Тих, хто незможе прибути до Києва прошу вийти на свої Майдани в своїх містах. 

З повагою, 

Голова Української спілки боротьби з мафією та корупцією,

Лідер Національно-визвольного руху “АНТИМАФІЯ” 

Микола Грабар.

м.Київ, 21 грудня 2013 року, 22 години 00 хвилин.

ПРОЕКТ РЕЗОЛЮЦІЇ

Вноситься Українською спілкою боротьби

з мафією та корупцією

та Національно-визвольним рухом «Антимафія»

РЕЗОЛЮЦІЯ П’ЯТОГО НАРОДНОГО ВІЧЕ

від 22 грудня 2013 року

 

 

«ПРО ВИМОГИ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ДО ОРГАНІВ ВЛАДИ ТА ОПОЗИЦІЇ ЩОДО ШЛЯХІВ ВИХОДУ УКРАЇНИ ІЗ ГЛИБОКОЇ ПОЛІТИЧНОЇ КРИЗИ ТА ЗДІЙСНЕННЯ ДЕМОКРАТИЧНИХ ПЕРЕТВОРЕНЬ І РЕФОРМ В УКРАЇНІ»

 

1. Український народ, який відповідно до статті 5 Конституції України, є єдиним носієм влади та єдиним джерелом влади, в особі його повноважних представників – учасників П’ЯТОГО НАРОДНОГО ВІЧЕ у м. Києві, вимагає від діючої влади в особі Президента України Віктора Януковича, Верховної Ради України та Кабінету-Міністрів України наступне:

 

1.1. Недопущення жорстокого протистояння із застосуванням сили на вулицях міста Києва та будь-яких можливих спланованих провокацій, які можуть перерости у масові сутички громадян, силове протистояння сторін, до кровопролиття та введення надзвичайного стану в Україні, можуть призвести до громадянської війни та розколу країни.

 

1.2. Звільнення з-під варти та від кримінальної відповідальності всіх політичних в’язнів, в тому числі активістів Євромайдану, громадських діячів, журналістів та інших громадян України, які були незаконно затримані та/або заарештовані і утримуються в СІЗО в місті Києві та інших містах України у період проведення мирних протестних акцій громадян у листопаді-грудні 2013 року та у січні 2014 року.

 

1.3. Незастосування переслідувань та репресій у будь-якій формі до всіх учасників акцій мирних протестів у листопаді-грудні 2013 року та у січні 2014 року, в тому числі щодо молоді та студентів, щодо політичних та громадських діячів, щодо депутатів місцевих рад, щодо народних депутатів України та лідерів опозиційних парламентських і позапарламентських партій та громадських організацій, а також щодо лідерів та організаторів Євромайдану.

 

1.3.1. Попередити владу, що у разі продовження силовими правоохоронними структурами будь-яких переслідувань та політичних репресій щодо осіб, зазначених у пункті 1.3. даної Резолюції, Український народ залишає за собою право на відповідну адекватну реакцію та вжиття всіх законних засобів для захисту переслідуваних осіб по кожному із таких злочинних фактів.

 

1.4. Виведення співробітників та бійців загонів спеціального призначення МВС України та СБУ з вулиць міста Києва та інших міст України та повне припинення будь-якого насильства і незастосування сили щодо учасників будь-яких мирних акцій протесту, що і надалі відбуватимуться в Україні відповідно до вимог ст.39 Конституції України.

 

1.5. Відставки Міністра внутрішніх справ України Захарченка Віталія Юрійовича з посади шляхом дострокового добровільного персонального складення ним своїх повноважень та подання заяви про відставку або звільнення його з посади Міністра внутрішніх справ України відповідним Указом Президента України за незаконне

жорстоке силове придушення в місті Києві 30 листопада – 01 грудня 2013 року мирних акцій протесту українських громадян, яке супроводжувалося звірячим масовим побиттям співробітниками та бійцями спецпідрозділу МВС «Беркут» мирних громадян та призвело до кровопролиття невинних осіб.

 

1.6. Відставки всього складу Кабінету Міністрів України на чолі з Прем’єр-Міністром України Миколою Яновичем Азаровим та формування за участі опозиції нового складу тимчасового Кабінету Міністрів України, як Уряду народної довіри на перехідний період до проведення в Україні дострокових парламентських виборів.

 

1.7. Для забезпечення якнайшвидшого виходу України із глибокої політичної кризи, що склалася, вимагати позачергових дострокових парламентських виборів, для чого просити Президента України, на підставі частини 2 статті 77 Конституції України, частини 3 статті 15, частини 3 статті 16 Закону України «Про вибори народних депутатів України», призначити на 30 березня 2014 року позачергові (дострокові) вибори народних депутатів України.

 

1.8. Визначити євроінтеграційний курс як єдиний зовнішньополітичний стратегічний курс України в її зовнішній політиці, для чого вимагати від Президента України продовжувати швидкими темпами рухатись в сторону Європейського Союзу.

 

1.9. З метою врегулювання політичної кризи вимагати від Президента України без будь-яких зволікань продовжити переговорний процес із Європейським Союзом в особі його уповноважених органів про входження України до Європейського Союзу та найближчим часом підписати договір про Асоціацію з Європейським Союзом.

 

1.10 Для створення передумов до виконання вимог пунктів 1.8., 1.9. цієї Резолюції просити уповноважені органи Євросоюзу та країни-учасниці ЄС відновити процес переговорів з Україною про входження України до Європейського Союзу та зняти будь-які додаткові передумови підписання договору про Асоціацію.

 

1.10.1. Просити уповноважені органи Євросоюзу передбачити в договорі про Асоціацію України в Європейському Союзі про невідкладне запровадження країнами-учасницями Європейського Союзу, після підписання Україною договору про Асоціацію з ЄС. безвізового режиму для українських громадян при їх поїздках до цих країн-учасниць ЄС.

 

1.10.2. Виконання Україною всіх інших умов Євросоюзу до України продовжити в процесі підготовки до вступу України в Європейський Союз, після проведення позачергових (дострокових) парламентських виборів та призначення нового складу Уряду України.

 

2. Український народ, який відповідно до статті 5 Конституції України, є носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні, здійснюючи у даному разі владу безпосередньо, шляхом загального зібрання (НАРОДНОГО ВІЧЕ), в особі його повноважних представників – учасників П’ЯТОГО НАРОДНОГО ВІЧЕ, вимагає від Верховної Ради України, як вищого законодавчого органу та вищого загально обраного народом представницького органу влади наступне:

 

2.1. Для забезпечення якнайшвидшого виходу України із політичної кризи, що склалася, вимагати від Верховної Ради України, на підставі пункту 7 частини 1 статті 85 Конституції України, частини 5 статті 103 Конституції України, частини 2 статті 15, частини 1 статті 16, частини 2 статті 16 Закону України «Про вибори Президента України», призначити чергові вибори Президента України на останню неділю жовтня останнього п’ятого року повноважень діючого Президента України, а саме: на 26 жовтня 2014 року.

 

В зв’язку із висуненням вимоги, викладеної в пункті 2.1. даної Резолюції щодо призначення дати чергових виборів Президента України 26 жовтня 2014 року, у разі погодження з нею діючою владою, вимогу Майдану про відставку Президента України та дострокове припинення його повноважень і призначення позачергових (дострокових) президентських виборів зняти, та вважати це одним із компромісних кроків Українського народу назустріч до влади у переговорному процесі на круглому столі «Об’єднаємо Україну» та як один із шляхів виходу України із політичної кризи.

 

2.2. В найкоротший термін ухвалити у Верховній Раді України нову редакцію Законів України «Про вибори Президента України», «Про вибори народних депутатів України» та «Про вибори депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів».

 

2.3. Запропонувати Верховній Раді України передбачити у відповідних виборчих законах норму про заборону одній і тій же особі двічі підряд обиратися народним депутатом України або депутатом місцевої ради, сільським, селищним, міським головою та передбачити значне зниження розміру застави за участь у виборах суб’єктів виборчого процесу, що сприятиме оновленню представницьких органів влади, якісним кадровим змінам та покращенню їх діяльності за рахунок такої ротації складу депутатського корпусу.

 

2.4. Прийняти Закон України «Про люстрацію в органах державної влади та місцевого самоврядування, в судах, в органах внутрішніх справ, органах прокуратури та СБУ», передбачивши в цьому Законі, крім інших вимог, також заборону обиратися народними депутатами України та депутатами місцевих рад на чергових парламентських виборах та виборах до місцевих органів самоврядування або обіймати впродовж 5 (п’яти) років з дня вступу в дію цього Закону, виборні та керівні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування особам, які перебували на керівних посадах у будь-яких органах державної влади та місцевого самоврядування, а також в судах, в органах внутрішніх справ, органах прокуратури та СБУ у період з 2002 по 2013 роки. Передбачити також норму про перепризначення протягом одного року на посади всіх працівників органів внутрішніх справ (міліції), прокуратури, СБУ та суддів, запровадивши механізм прямих виборів всіх суддів Українським народом прямими загальними виборами строком на 5 років.

 

2.5. Вимагати від Верховної Ради України, відповідно до пункту 30 частини 1 статті 85 Конституції України, призначити позачергові загальні вибори до місцевих рад, сільських, селищних та міських голів на 30 березня 2014 року.

 

2.6. Ухвалити постанову Верховної Ради України про саморозпуск, як засіб припинення гострого політичного протистояння в Україні та один із шляхів виходу держави із глибокої політичної кризи, що має місце в Україні в ситуації, що склалася. Просити опозиційних народних депутатів України внести відповідний проект постанови на розгляд Верховної Ради України.

 

2.7. У разі відмови Верховної Ради України від саморозпуску, просити опозиційні парламентські депутатські фракції ВО «Батьківщина», політичної партії «УДАР» Віталія Кличка та ВО «Свобода» продовжити дії по унеможливленню проведення Верховною Радою України пленарних засідань протягом 30 днів підряд, які будуть спрямовані на дострокове припинення повноважень Верховної Ради України указом Президента України та на виникнення правових підстав для призначення ним позачергових (дострокових) парламентських виборів.

 

 

 

 

3. Вимоги до Генерального прокурора України Пшонки В.П.:

 

3.1. Звільнення з-під варти та від кримінальної відповідальності всіх політичних в’язнів, в тому числі активістів Євромайдану, громадських діячів, журналістів та інших громадян України, які були незаконно затримані та/або заарештовані і утримуються в СІЗО в місті Києві та інших містах України у період проведення мирних протестних акцій громадян у листопаді-грудні 2013 року та у січні 2014 року.

 

3.2. Незастосування переслідувань та репресій у будь-якій формі до всіх учасників акцій мирних протестів у листопаді-грудні 2013 року та у січні 2014 року, в тому числі щодо молоді та студентів, щодо політичних та громадських діячів, щодо депутатів місцевих рад, щодо народних депутатів України та лідерів опозиційних парламентських і позапарламентських партій та громадських організацій, а також щодо лідерів та організаторів Євромайдану.

 

3.3. Виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх винних посадових осіб за жорстоке звіряче побиття, нелюдяне ставлення та незаконні затримання і арешти учасників акцій протесту на майдані Незалежності у м. Києві та в інших містах України.

 

4. Вимагати від керівників вищих навчальних закладів, керівників підприємств (установ, організацій) не здійснювати відрахування із вузів та звільнення з роботи за публічно висловлені політичні погляди та за участь у масових акціях протесту у листопаді – грудні 2013 року та у січні 2014 року студентів та працівників цих підприємств (установ, організацій) відповідно.

 

5. Вимоги до лідерів Об’єднаної опозиції та до очолюваних ними політичних партій:

 

5.1. Публічно підтвердити свою згоду із вимогами Майдану та даної Резолюції Народного Віче щодо шляхів виходу України із глибокої політичної кризи та реформування держави шляхом здійснення демократичних перетворень і реформ в Україні.

 

5.2. Домагатись призначення позачергових (дострокових) виборів народних депутатів України (парламентських виборів) та виборів органів місцевого самоврядування (місцевих рад всіх рівнів та сільських, селищних і міських голів).

 

5.3. Забезпечити об’єднання всіх здорових сил українського суспільства у боротьбі проти Режиму та проти встановлення в Україні диктатури та поліцейської тоталітарної держави.

 

5.4. Всіма можливими засобами та методами не допустити жорсткого протистояння на вулицях Києва, не піддатися на провокації влади, які можуть перерости у масові сутички, силове протистояння сторін, кровопролиття та введення надзвичайного стану, можуть призвести до громадянської війни та розколу країни.

 

5.5. Підписати дану Резолюцію від імені НАРОДНОГО ВІЧЕ та вручити її персонально (особисто) Президенту України Віктору Януковичу, голові Верховної Ради України Володимиру Рибаку, Прем’єр-Міністру України Миколі Азарову, Генеральному прокурору України Віктору Пшонці, Міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку, керівнику круглого столу «Об’єднаємо Україну» – першому Президенту України Леоніду Кравчуку, доручається лідерам Об’єднаної опозиції, керівникам опозиційних фракцій у Верховній Раді України народним депутатам України – Арсенію Яценюку, Віталію Кличку, Олегу Тягнибоку, яких НАРОДНЕ ВІЧЕ і уповноважує на ведення переговорів із владою від імені опозиції по пошуку шляхів виходу із політичної та економічної кризи в якій опинилася Україна.

 

 

6. Вимоги до організаторів Майдану:

 

6.1. Створити офіційний публічний реєстр всіх політичних партій, громадських організацій та протестних рухів і об’єднань громадян, які публічно засвідчили свій громадський протест проти свавілля та незаконних дій і протиправної бездіяльності нинішньої влади в період листопада – грудня 2013 року та подали офіційну письмову заяву про підтримку Маніфесту Громадської ради Майдану.

 

6.2. Включити по одному представнику від таких політичних партій, громадських організацій та протестних рухів і об’єднань громадян до складу Громадянської ради Майдану з правом вирішального голосу.

 

6.3. Надавати трибуну Майдану (слово на виступ зі сцени Майдану) представникам всіх політичних партій та громадських організацій, які підтримують вимоги Майдану, дану Резолюцію та публічно виступають за їх реалізацію і втілення в життя.

 

6.4. Всі рішення Громадської ради Майдану проводити публічно, з участю всіх учасників ради та за участі лідерів опозиційних парламентських партій. Інформувати широку громадськість і населення України про життя Майдану та події навколо нього, про ухвалювані рішення Громадської ради Майдану через мережу Інтернет, через соціальні мережі Фейсбук, Твіттер та Вконтакті, створивши в цих соціальних мережах відповідні сторінки (акаунти) Громадської ради Майдану і відкривши прямі гарячі телефонні лінії зворотнього зв’язку з Українським народом.

 

7. Право підпису кінцевого тексту даної Резолюції від імені Народного Віче надати також лідерам політичних партій, громадських організацій та протестних рухів і об’єднань громадян, що входять до складу Громадянської ради Майдану.

 

8. Уповноважити Громадську раду Майдану виділити зі свого складу трьох представників – лідерів непарламентських політичних партій, громадських організацій та протестних рухів і об’єднань громадян для участі у переговорному процесі з владою щодо шляхів виходу України із політичної кризи на круглому столі «Об’єднаємо Україну» під головуванням Леоніда Кравчука.

 

9. Вважати за необхідне доручити Громадській раді Майдану організувати збір особистих підписів громадян, присутніх на НАРОДНОМУ ВІЧЕ на Майдані в м. Києві 22 грудня 2013 року, під текстом даної Резолюції, який буде остаточно проголосованим П’ЯТИМ НАРОДНИМ ВІЧЕ в місті Києві 22 грудня 2013 року, а також збір підписів громадян, що підтримують дану Резолюцію, в регіонах України. Зібрані підписи вручити Президенту України Віктору Януковичу в порядку передбаченому пунктом 5.5. цієї Резолюції.

 

10. Громадській раді Майдану організувати також електронне голосування українських громадян під даним текстом Резолюції шляхом розміщення їх у вигляді петицій на доступних сайтах різних вебресурсів, про що широко інформувати громадян України, широку громадськість та світову спільноту. Політичним партіям та громадським організаціям і рухам поширити відповідну інформацію та сприяти активній участі громадян у голосуванні за цю Резолюцію.

 

11. Вважати за можливе згортання Майдану у місті Києві та в інших містах України лише після підписання Меморандуму із діючою владою, який передбачатиме чіткі шляхи виходу із політичної кризи та включатиме пункти про виконання вимог Майдану та цієї Резолюції.

 

11.1. Рішення про згортання Майдану ухвалити на НАРОДНОМУ ВІЧЕ після доповіді Майдану лідерів опозиції та представників Громадської ради Майдану про укладений з владою Меморандум та досягнуті результати.

 

12. Просити Президента України Віктора Януковича зробити жест доброї волі та перший крок назустріч Українському народові у розв’язанні політичної кризи, звільнивши відповідним Указом Президента України про помилування лідера української опозиції Юлію Тимошенко від подальшого відбуття нею тюремного ув’язнення, що свідчитиме про бажання влади домовлятися із власним народом.

 

 

22 грудня 2013 року.

 

м. Київ, Майдан Незалежності.

 

 

Подання:

 

Голова Української спілки боротьби з мафією та корупцією,

та лідер Національно-визвольного руху «Антимафія»

 

 

 

Микола Грабар

 

21 грудня 2013 року.

 

м. Київ.

Мер Тернополя зачистив під себе ринок зовнішньої реклами?

Народне об’єднання “Майдан” обрало Юрія Луценка співголовою