Засудили шахраїв, які торгували орендованими автівками

Поділитися

У Києві засуджено до тривалих термінів позбавлення волі учасників організованої злочинної групи, які продавали орендовані автівки. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС.

Жертвами ставали орендодавці автомобілів. Умови за якими шахраї пропонували орендувати автомобіль, були вкрай вигідними для їх власників, тому вони самі знаходили зловмисників через мережу інтернет та навіть не підозрювали, що скоро стануть обманутими.

Після одержання авто у користування махінатори розміщували нове оголошення, але вже з продажу цього ж транспортного засобу. Для того щоб швидко знайти покупця, вказували ціну значно нижчу від ринкової, аргументуючи тим, що автівка кредитна і її реалізовує банк. Всі необхідні документи обіцяли оформити пізніше, після погашення заборгованості.

УБОЗівці встановили 39 фактів злочинної діяльності. Учасників ОЗГ суд визнав винними у вчиненні злочинів, передбачених ст. 190 (шахрайство) та ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Спільників засуджено до різних термінів позбавлення волі, організатору ж за скоєне доведеться 7,5 років провести за ґратами.

Шахова збірна України стала бронзовим призером чемпіонату світу

У Хоростківському професійному сількогосподарському ліцеї виявили втрати на суму 176 тис. грн