Затриманий “мінер” столичних вокзалів міг “замінувати” й метро

Поділитися

Киянина, котрого затримали за підозрою у повідомленні про замінування столичних аеропортів та вокзалів, перевіряють на причетність до схожих злочинів. Про це УНН повідомили у міліції Києва.

За словами столичних правоохоронців наразі триває перевірка.

“Хоча затриманий і зізнався у тому, що повідомив про замінування аеропортів та вокзалів, не виключено, що він міг бути причетним і до повідомлення про замінування столичного метро. Тому наразі перевіряється його причетність і до цих злочинів, адже гарантії того, що про мінування метро повідомив не він – немає”, – зазначили у столичній міліції.

Як повідомляв УНН, правоохоронці встановили “мінера” київських вокзалів та аеропортів. Ним виявився 34-річний непрацюючий мешканець столиці.

Нагадаємо, що 11 грудня 2013 року, о 14 годині 55 хвилин, до чергової частини лінійного відділу міліції на станції Київ — Пасажирський від оператора служби “102”, надійшло повідомлення про те, що Центральний, Південний вокзали станції Київ — Пасажирський, а також аеропорти “Жуляни” та “Бориспіль” заміновано.

Під час проведення оперативних заходів правоохоронці встановили особу, яка може бути причетна до вчинення зазначеного кримінального правопорушення. Ним виявився 34-річний безробітний мешканець столиці.

Чоловік зізнався у тому, що це він зробив неправдиве повідомлення про закладення вибухівки на вокзалах Києва.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України “Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності”. Триває досудове розслідування.

Міліція спіймала засудженого, котрий втік від конвоїрів у центрі

Заява позачергового з’їзду “Спілки офіцерів України”