Болюча правда про опозицію

Поділитися

Про бездіяльність опозиції, дивну риторику, відсутність плану писали вже неодноразово. Звичайно, вірилось, що вони – лідери опозиції, звичайні люди, які просто розгубились, недопрацювали, не до кінця щось усвідомили. Проте, ще тиждень-другий і все буде добре. Не вірилось про подвійні ігри, злив Майдану і т.п. Вчорашнє інтерв’ю “Громадському телебаченню” нардепа Анатолія Гриценка продемонструвало, що далеко не все так добре на Майдані, як очікує кожен з нас. Історія з побиттям студентів і контроль радіочастот “Беркуту” опозицією продемонстрував історію з бомбардуванням англійським Ковентрі. Черчіль і його розвідка знали німецькі таємні коди, з них довідались про масований авіаційний наліт, який планувало зробити німецьке командування. Англійці могли прийняти різні міри: укріпити протиповітряну оборону міста, вивести людей і т.п. Проте, британці боялися, що німецька розвідка довідається про їхні дії і логічно прив’яже з кодами шифрограм. Щоб не втратити коди на початку війни, Черчіль прийняв варварське рішення не робити жодних дій. Ковентрі надзвичайно сильно постраждало: палаюче місто було видно за 200 кілометрів!

Історики нині стверджують, що ціною життів жителів Ковентрі англійці зуміли до кінця війни перехоплювати і розшифровувати німецьку секретну інформацію, що, безумовно, зберегло десятки тисяч життів інших англійців і врятувало країну від поразки.

Щодо жертв Майдану, звичайно, пам’ять надто свіжа, та й час вже змінив суспільство за цих пів століття надзвичайно… Чи виправдані будуть ці жертви? Чи буде перемога? Хто буде переможцем?

****

«Це принципово важливо, щоб в Україні взагалі забули про слово «тушка». Тому ми пропонуємо: вийшов з фракції, під прапором якої обрався – все, автоматично вже не депутат. Не виконав свій конституційний обов’язок, не голосуєш особисто, віддав картку «піаністам» – автоматично не депутат»

Анатолій Гриценко

****

Заява Ради політичної партії «Громадянська позиція»

 

У зв’язку з ситуацією, що склалася в депутатській фракції «Батьківщина», народним депутатом Гриценко Анатолієм Степановичем прийнято рішення про вихід із фракції.

 

Рада політичної партії «Громадянська позиція» заявляє про повну підтримку цього рішення лідера партії «Громадянська позиція» Гриценка Анатолія Степановича.

 

Рада партії вважає неприпустимою відмову Гриценка А.С. від мандата депутата Верховної Ради України, оскільки під час парламентської кампанії 2012 року він був №3 у списку всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та фактично став потужним публічним локомотивом, який допоміг «Батьківщині» пройти до Верховної Ради України.

 

Рада партії не підтримує безрезультативну діяльність опозиції під час Євромайдану, на що неодноразово наголошував А.С. Гриценко.

 

Засуджуючи монополізацію державної влади в Україні, Рада партії виступає проти монополізації опозиційного руху в одних руках.

 

Ми – за докорінну зміну системи прийняття рішень опозицією!

 

Рада політичної партії «Громадянська позиція»

Вантажний поїзд смертельно травмував чоловіка

У Тернополі планується будівництво сміттєпереробного комплексу?