Чим займаються свободівці: політикою чи хуліганством?

Поділитися

Як повідомлялося раніше, у Тернополі за підозрою у вчиненні хуліганства було затримано 22-річного жителя обласного центру, помічника одного із народних депутатів.

Однак згодом судом йому було змінено міру запобіжного заходу. Сьогодні, 3 січня, за рішенням суду, затриманого випустили з ізолятора тимчасового тримання Тернопільського міськвідділу міліції. Було представлено усі необхідні документи, які дали можливість відпустити тернополянина під заставу.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року до Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ за допомогою звернулися двоє тернополян. Молоді люди, яким по 25 років, повідомили, що у центрі міста, поблизу бару «Файне місто» невідомий під час конфлікту застосував газовий балончик та наніс їм тілесні ушкодження. Одного із потерпілих з численними травмами голови довелося госпіталізувати, повідомили “ПРО ВСЕ” у секторі зв’язків з громадськістю УМВС в Тернопільській області

А ось як цю ситуацію трактують в політичній силі

3 січня 2014 року нарешті відпустили з-під арешту свободівця, голову Тернопільської обласної молодіжної організації “Сокіл”, активіста Майдану Мар’яна Козбура. Зауважимо, що ще 31 грудня 2013 року суд вирішив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 40 тис. гривень. Незважаючи на те, що кошти було внесено, міліція не поспішала відпускати активіста на волю.

“Я все-таки бачу в цій справі політичний підтекст, – зазначив народний депутат України свободівець Михайло Головко. – Адже Мар’ян – активіст ВО “Свобода”, голова Тернопільської молодіжної громадської організації “Сокіл”, помічник народного депутата, зрештою, він – людина, яка займає активну позицію, якій небайдужа доля України. Всі звинувачення від початку були безпідставними. А цю справу було порушено, аби вкотре залякати активістів Майдану. Потерпілі визнали, що Мар’ян не винен і ніяких претензій до нього не мають. Але це не зупинило правоохоронців. Це свідчить, що справу було сфабриковано із самого початку! Сьогодні ми пред’явили всі необхідні довідки,чеки. Але працівники міліції висували претензії то до їхнього оформлення, то до змісту. Таким чином вони хотіли затягнути справу і тримати Мар’яна під вартою до 8 січня”.

“Мар’ян – на волі! І це перемога “Свободи”, перемога народу над міліцією, над представниками окупаційного режиму, які давали вказівки “згори”, – наголосив очільник обласного осередку ВО “Свобода” Володимир Стаюра. – Сьогодні ми об’єднали зусилля депутатів обласної, міської рад, громадських активістів та небайдужих тернопільців, які прийшли на зустріч із народним депутатом свободівцем Михайлом Головком і тим самим підтримали Мар’яна. Тільки завдяки нашим спільним діям ми перемогли! Ми вкотре довели: закон – вище, ніж будь-якої посада! І він один для всіх”.

“Ми поклали край міліційному свавіллю у справі активіста Мар’яна Козбура! – зазначив голова Тернопільської міської організації ВО “Свобода” Роман Навроцький. – Ми вкотре показали представникам злочинного антиукраїнського режиму, що готові схиляти голови, виконувати їхні незаконні рішення та вказівки. Ми готові захистити себе, відстояти свої права. Сьогодні я разом із Михайлом Головком та Володимиром Стаюрою хотіли потрапити на прийом до керівництва міліції. Черговий одразу подзвонив і повідомив про наш прихід. Йому дали вказівку нас не пропускати, закривати двері тощо. Але нам все-таки вдалося прийти на прийом! Наші вимоги виконали, і Мар’яна відпустили. Ми відчували підтримку тернопільців, підтримку Майдану! Адже з нами – правда, з нами – сила, з нами – воля, і разом ми переможемо!”

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Ліонель Мессі повернувся до тренувань після травми

На сьогодні призначені додаткові поїзди у сполученні “Київ – Львів – Київ”