На Євромайдані у столиці пройде різдвяний КУТЯfest

Поділитися

6 січня з 15:00 до 19:00 на Майдані Незалежності проект Різдвяне Майданування 6 січня започаткує новий Всеукраїнський фестиваль КУТЯfest, передає УНН з посиланням на прес-службу організаторів.

“Святвечір здавна в Україні був родинним святом. Незважаючи на невпинний розвиток технологій, урбанізацію, історичні події, різні українські традиції й звичаї донині об’єднують наші родини за таїнством Святвечора.

Побачити, як святкується цей сакральний вечір у 24 областях України й АР Крим, почастуватися розмаїттям 12 страв й зробити за рецептом власної родини традиційну кутю – усе це стане можливим завдяки об’єднанню української спільноти на Євромайдані, яка вже є унікальною родиною на мапі світу”. – йдеться у повідомленні.

Як зазначили організатори, протягом трьох годин усі, хто завітає на КУТЯfest, зможе розповісти й показати, як у його родині готується кутя й поділитися особливими традиціями Святвечора, послухати українських колядників, відтворити атмосферу таїнства свята – від спільної молитви до обряду вечері, частування, спільного колядування.

“Окрім того, Євромайданівська родина запалить свічку єднання як символу родинного затишку, добробуту й захисту”, – додали організатори.

Російський гуморист Михайло Задорнов поцікавився, чи не розбігся ще в Україні “євромайдан із єврохохлами”

Поету Василю Стусу сьогодні могло б виповнитись 76 років