Начальник відділу райуправління юстиції погорів на хабарі

Поділитися

Співробітниками Управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС України в Миколаївській області затриманий начальник відділу Арбузинського районного управління юстиції, котрий вимагав неправомірну вигоду в одного з приватних підприємств району. Про це УНН повідомили в УМВС Миколаївщини.

За словами правоохоронців, у приміщенні свого робочого кабінету чиновник пред’явив представнику підприємства вимогу надати йому гроші у сумі 12000 гривен за ненакладання арешту на банківські рахунки останнього.

“Через деякий час у внутрішньому дворі адміністративної будівлі відділу ДВС Арбузинського районного управління юстиції держслужбовець одержав частину обумовленої раніше суми хабара в розмірі 2000 гривень. Минуло ще кілька днів, коли, знаходячись в салоні автомобілю, представник приватного підприємства передав, а користолюбець-чиновник одержав наступну частину неправомірної вигоди у розмірі вже 6 000 гривень. Після отримання грошей, того ж дня слідчими Слідчого Управління УМВС області в порядку ст.208 КПК України затримано керівника Арбузинського РУЮ. Затриманому чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальногоправопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України („Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою“, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна)”, — зазначили правоохоронці.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відстороненні від займаної посади. Проводяться необхідні слідчі дії.

Футбольну прем’єр-лігу України поставили на четверте місце в світі

Тернопільських нардепів пересаджають по тюрмах?