Опозиція оскаржила скандальні закони у суді

Поділитися

Опозиція оскаржила скандальні закони, ухвалені Радою 16 січня. Про це повідомив лідер фракції ВО “Батьківщина” Арсеній Яценюк, передає  УНН з посиланням на ТВі.

“Уже подали позови три фракції до Вищого адміністративного суду. Ми не будемо звертатися до Конституційного Суду. До речі, як Юля написала. Пройдемо всю процедуру, щоб це дало нам можливість потім оскаржити в Європейському суді”, – сказав Яценюк.

Зі свого боку Олег Тягнибок додав, що опозиція не дуже розраховує на рішення українських судів.

“Ми прекрасно знаємо, що розраховувати на українські суди немає сенсу. Але все одно ці справи буде піднято. Якщо в Польщі судять силовиків за дії 25-річної давності, то чому б ці справи, коли режим Януковича впаде, не підняти? Тому потрібно пройти всю процедуру”, – сказав Тягнибок.

Нагадаємо, раніше екс-прем’єр Юлія Тимошенко закликала опозицію до негайних дій, попросила негайно передати до суду скаргу про те, що 16 січня у Верховній Раді було сфальсифіковано процес прийняття законів, і вимагати, щоб ці голосування визнали недійсними.

“Я прошу опозицію цю судову справу про нелегітимність прийняття 16 січня у Верховній Раді України пакета законів провести через усі інстанції національної системи судочинства. Обов’язково якомога швидше передати справу про фальсифікацію голосування в українському парламенті 16 січня до Європейського суду з прав людини і попросити розглянути її в пріоритетному порядку”, – зазначила вона.

Як Кличко з’ясовував стосунки з представниками Автомайдану

Лідери Автомайдану відмовилися від Сергія Коби