Прокуратура Тернопільщини дивує: облрада не мала права оприлюднювати свої рішення від 25 січня

Поділитися

25 січня 2014 року черговим суддею Тернопільського окружного адміністративного суду, відповідно до вимог ст.107 Кодексу адміністративного судочинства України, винесено ухвалу про відкриття проваджень в адміністративних справах за позовами прокуратури області.

Статтею 118 КАС України передбачено, що клопотання про забезпечення адміністративного позову розглядається, у разі обґрунтованості та терміновості, негайно без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Враховуючи вищенаведену законодавчу норму, Тернопільським окружним адміністративним судом 25 січня 2014 року, в порядку письмового провадження, розглянуто подані клопотання про забезпечення позовів, поданих прокуратурою області та винесено ухвали щодо зупинення дії прийнятих рішень.

Згідно діючого законодавства, ухвали з питань забезпечення адміністративного позовів виконуються негайно, а тому 26 січня 2014 року вищевказані ухвали направлено рекомендованим листом на адресу Тернопільської обласної ради.

Хочемо нагадати, що ст. 382 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за невиконання рішень суду.

 

Прес-служба прокуратури області

На майданівській ялинці знайшли повішеного активіста

Війна списує не все…