Що курили в будинку правосуддя прокурор і суддя, які вирішили, що “Народна Рада”– нелегітимна?

Поділитися

Прокуратура Тернопільської області сьогодні вдруге здивувала краян: так звана «Народна рада» нелегітимна, відповідно незаконними є будь-які розпорядження цього утворення. Повідомили у прес-релізі прокурори.

“У тому числі – вимоги щодо підписання державними службовцями, правоохоронними органами зобов’язання виконувати ці розпорядження чи входити до цього нелегітимного органу,- йдеться в офіційному повідомленні

Нагадаємо, 25 січня 2014 року на позачерговому пленарному засіданні 48-ої сесії Тернопільської обласної ради прийнято низку незаконних рішень, зокрема: «Про утворення виконкому Тернопільської обласної ради», “Про визнання Народної Ради України як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України” та інше.

Прес-служба прокуратури області повідомляє, що чинне законодавство не надає повноважень органам місцевого самоврядування визнавати представницькими ті органи, які утворені не у відповідності до Конституції України та вимог діючих законів, і надавати іншим місцевим радам рекомендацій щодо визнання таких нелегітимних органів.

З огляду на це, прокуратурою області вже заявлено позов до суду про визнання протиправними вищевказаних рішень Тернопільської обласної ради.

Судом винесено ухвалу про призупинення дії підписаних та вже оприлюднених рішень.

Нагадаємо, що правоохоронці та державні службовці повинні діяти виключно в межах законодавства, а тому не мають права виконувати незаконні розпорядження нелегітимних органів чи входити до їх складу. Також наголошуємо що особи, які тиснуть на правоохоронців та державних службовців та схиляють їх до незаконних дій будуть нести кримінальну відповідальність, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області

Новий революційний суперхіт Майдану

0

У Монастириську недовіряють керівнику райдержадміністрації Івану Білику