США застерігає своїх громадян від поїздок до України

Поділитися

Державний департамент США попереджає американців про потенційні ризики, пов’язані з поїздками до України через наявну тут тривалу суспільно-політичну кризу і постійні зіткнення між силовиками і демонстрантами. Відповідне звернення до громадян опубліковане на офіційній веб-сторінці департаменту, передає УНН.

“Протести, пов’язані з насильством у Києві різко загострилися 19-го січня, в результаті чого кілька людей загинуло, а сотні отримали поранення. Протестувальники окупували Майдан Незалежності у Києві і кілька урядових будівель у столиці та інших містах України. Групи молодиків, яких в народі називають “тітушками”, напали на журналістів і протестувальників і чинять насильство в Києві та інших містах”, — йдеться в офіційній заяві.

Американцям рекомендують уникати мітингів та інших масових скупчень людей в Україні та не зупинятися у готелях, розташованих у районах народних заворушень.

“Ситуація в Україні залишається непередбачуваною і може швидко змінитися. Не виключені подальші жорсткі зіткнення між правоохоронцями і демонстрантами в Києві та інших містах”, — попереджають американців.

Громадянам США рекомендують інформувати про своє перебування України і зареєстровуватися на відповідних сайтах. У разі виникнення якихось проблем і потреби дістати екстрену допомогу вони зможуть звернутися до посольства США у Києві без попереднього запису.

У Тернополі очікується “наліт” на банки?

Росіянку затримали у Тернополі за торгівлю наркотиками