Свободівця Мар’яна Козбура відпустили з-під варти!

Поділитися

3 січня 2013 року відпустили з-під арешту свободівця, голову Тернопільської обласної молодіжної організації «Сокіл», активіста Майдану Мар’яна Козбура.

31 грудня 2013 року суд вирішив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 40 тис. гривень. Незважаючи на те, що кошти було внесено, міліція не поспішала відпускати активіста на волю.

«Я все –таки бачу у даній справі політичний підтекст, – зазначив народний депутат України свободівець Михайло  Головко. – Адже Мар’ян – активіст ВО «Свобода», голова Тернопільської молодіжної громадської організації «Сокіл», помічник народного депутата,  зрештою, людина, яка займає активну позицію, якій небайдужа доля  України. Всі звинувачення від початку були безпідставні. А дана справа була порушена, аби вкотре залякати активістів Майдану. Потерпілі визнали, що Мар’ян не винен і  ніяких претензій до нього не мають. Але це не зупинило правоохоронців. Це свідчить, що справа була сфабрикована з самого початку! Сьогодні ми пред’явили всі необхідні довідки,чеки. Але працівники міліції висували претензії то до їх оформлення, то до змісту. Таким чином вони хотіли затягнути справу і тримати Мар’яна під вартою до 8 січня».

«Мар’ян на волі! І це перемога «Свободи», перемога народу над міліцією, над представниками окупаційного режиму, які давали вказівки «згори», – наголосив голова обласного осередку ВО «Свобода» Володимир Стаюра. – Сьогодні ми об’єднали зусилля депутатів обласної, міської рад, громадських активістів та небайдужих тернополян, які прийшли на зустріч з  народним депутатом  свободівцем Михайлом Головком і тим самим підтримали Мар’яна. Тільки завдяки  нашим спільним діям ми перемогли!  Ми вкотре довели: закон  вище , ніж будь-якої посада! І він один для всіх»

«Ми поклали край «ментовскому безпределу» у справі активіста Мар’яна Козбура! – зазначив голова Тернопільської міської організації ВО «Свобода» Роман Навроцький. – Ми вкотре показали представникам злочинного антиукраїнського режиму, що ми готові схиляти голови, виконувати їхні незаконні рішення та вказівки. Ми готові захистити себе, відстояти свої права. Сьогодні я разом Михайлом  Головком  та Володимиром  Стаюрою хотіли потрапити на прийом до керівництва міліції. Черговий одразу подзвонив і повідомив про наш прихід. Йому дали вказівку нас не пропускати, закривати двері і т.д. Але нам все-таки вдалося прийти на прийом! Наші вимоги виконали і Мар’яна відпустили. Ми  відчували підтримку тернополян, підтримку Майдану! Адже з  нами правда, з нами сила, з нами воля і  разом ми переможемо!». 

Інформація , поширена народним депутатом Олегом Сиротюком про те, що він нібито отримав повістку на допит у справі про знищення вивіски з ОДА заднім числом не відповідає дійсності

9 січня відбудеться традиційне пластове свято “Різдвяна свічечка”