У Гусятині депутати оголосили недовіру голові райдержадміністрації

Поділитися

28 січня відбулася двадцять четверта сесія Гусятинської районної ради, скликана на вимогу третини депутатів районної ради. На сесії планувалося розглянути ряд актуальних та невідкладних питань, зокрема: звіт про програму соціально-економічного розвитку району за 2013 рік та програму соціально-економічного розвитку району на 2014 рік, про бюджет району на 2014 рік, питання, що виражають ставлення до суспільно-політичної ситуації в країні, питання діяльності районної ради, ряд земельних та інших питань. Загалом планувалося розглянути 24 питання. Депутати ради висловилися за визнання Народної ради України як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України. При переході до питання про звіт голови РДА про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2013 рік і програму соціально-економічного розвитку району на 2014 рік виявилось, що голова райдержадміністрації Банира І.З. покинув сесійну залу, хоча на засіданні президії райради він запевнив про свій звіт. Обурені таким вчинком, депутати вимагали від головуючого Василя Бойчука  змінити порядок денний і поставити питання про недовіру голові РДА, розгляд якого на цьому пленарному засіданні не планувався. В результаті таємного голосування 65 депутатів висловилися «за» недовіру голові РДА, що складає більше двох третин від загального вкладу ради.  Крім того на цьому засіданні депутати прийняли рішення про створення тимчасової контрольної комісії районної ради по вивченню фактів адміністративного втручання і тиску на депутатів районної ради, сільських селищних, міських голів та в роботу закладів освіти, культури, охорони здоров’я та інших бюджетних установ району.

Довідка

Розпорядженням Президента України від 9 вересня 2013 року №290/2013-рп Банира Ігор Зіновійович призначений головою  Гусятинської районної державної адміністрації Тернопільської області.

     Народився 18 червня 1978 року в селі Коцюбинці Гусятинського району Тернопільської області. Проживає в місті Копичинці Гусятинського району Тернопільської області. До призначення  працював начальником Відділу Держземагентства України в Гусятинському районі Тернопільської області.

    Освіта повна вища. Одружений, виховує дочку і сина.

Яценюк вимагає від Януковича всі посади в уряді

Судді і прокурори Тернопільщини продовжуються “розважатися”