Вчені прогнозують, що кінець світу може настати 5 лютого 2040

Поділитися

Вчені NASA опублікували сенсаційну заяву – через 30 років планета Земля може зникнути, зіткнувшись з гігантським астероїдом 2011 AG5, розмір якого становить порядку 150-ти метрів. Про це повідомляє УНН з посиланням на EuroSMI.

Передбачувана дата настання кінця світу – 5 лютого 2040-го року. Вчені говорять про високу ймовірність катастрофи – 1 до 625.

Зіткнення астероїда з Землею призведе до загибелі мільйонів людей, однак повного вимирання людства не відбудеться. Як приклад експерти привели 14-кілометровий астероїд, через якого колись зникли всі динозаври.

На даний момент фахівці можуть назвати тільки приблизні розміри астероїда 2011 AG5. Більш точні дані вчені нададуть тільки через кілька років, так як саме в період з 2013 до 2016 року небесне тіло опиниться на зручному для спостереження відстані від Землі.

Також експерти зайнялися пошуком і розробкою способів, які допоможуть людству запобігти зіткненню гігантського астероїда з нашою планетою. Як варіант, вчені пропонують створити спеціальну космічну ракету, яка зачепить небесне тіло і відведе його на безпечну для Землі відстань або ж просто змінить орбіту астероїда, врізавшись в нього.

Також фахівці розглядали можливість використання ядерної зброї, але цей варіант порахували не зовсім вдалим, оскільки осколки астероїда можуть посипатися на нашу планету у вигляді метеоритного дощу.

На Великобританію обрушився найсильніший за двадцять років шторм

У Лівані спалили найдавнішу християнську бібліотеку