Від побитих до вбитих: непокаране зло зростає

Поділитися

 У Києві та по всій Україні уже вдруге відбулася акція пам’яті подій 30 листопада 2013. Люди вийшли на перехрестя, до станцій метро, на площі міст України з плакатами “Не бийся – вийде мільйон! Не бійся – вийде мільйон!”, “Від побитих до вбитих: непокаране зло зростає”, національними прапорами та портретами жертв силовиків.

 Сьогодні виповнилося два місяці відтоді, коли правоохоронці жорстоко побили учасників Євромайдану в Києві. В результаті розгону були нанесені тілесні ушкодження близько сотні мирних активістів. В наступні дні понад мільйон громадян вийшли на центральну площу столиці на знак протесту проти злочинних дій влади. На сьогодні вже – 6 вбитих, близько 30 зниклі безвісті, 130 затримані, понад 2 тисячі поранені. Влада сподівається залякати людей і змусити їх змиритися зі вчиненим злом. Метою акції було закликати людей не здаватися, мобілізуватися й сказати, що ми все одно вимагатимемо покарання винних, попри всі репресії.

 В акції взяли участь Тернопіль, Львів, Коломия, Ужгород, Житомир. В Києві було понад 10 груп, люди виходили не тільки в центрі, а й у спальних районах. Групи від трьох осіб стояли на площі Перемоги, Борщагівці, Львівській площі, біля станцій метро “Лівобережна”, “Лук’янівська”, “Золоті ворота”, “Либідська”, “Академмістечко”. Ужгородські активісти зупинили ходу прямо на пішохідному мості, розповідали перехожим, а також зав’язали на перила символічні чорні стрічки.

 

Прес-центр Громадського сектору Євромайдану

Заява представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон під час візиту до України

Як на Тернопільщині побудують рай: “апостоли” вже ділять портфелі