З Оберхофа українська спортсменка В.Семеренко їде другою в заліку Кубка світу з біатлону

Поділитися

Після гонки з масовим стартом, яка завершувала програму біатлонного етапу в Оберхофі, українці Валі Семеренко не вдалося зберегти лідерство в загальному заліку Кубка світу, передає УНН з посиланням на ФБУ.

Припустившись трьох промахів на двох вогневих рубежах у стрільбі лежачи, В. Семеренко змушена була вибиратися нагору з глибин проміжного протоколу, і в підсумку зуміла піднятися лише до 15-ї позиції, поступившись двома очками Габріелі Соукаловій, з якою перед гонкою вони ділили перше місце в Кубку світу.

В цілому мас-старт для українок був успішним. Всі четверо наших дівчат фінішували в числі 15-ти кращих. Найбільш високий результат показала Юлія Джима, яка пропустила гонку переслідування і за рахунок додаткового дня відпочинку сьогодні перетнула фінішну межу восьмою. Гіркуватого присмаку цьому результату додає лише те, що свій єдиний промах в гонці Юля допустила останнім пострілом, що не дозволило нашій спортсменці поборотися за місце у квітковій церемонії.

Кращий для себе результат у сезоні показала Наталія Бурдига. Ставши останньою учасницею, що отримала право стартувати у гонці, Наташа аж ніяк не збиралася пасти задніх на трасі. Бурдига – єдина в нашій команді стовідсотково впоралася зі стрільбою, фінішувавши 11-ю.

Олена Підгрушна, як і Валя Семеренко, з початку гонки вибиралася з підвалів протоколу, і в кінцевому рахунку фінішувала перед подругою по команді – на останнє коло у Олени залишилося трохи більше сил.

Перемогла в гонці норвежка Тура Бергер, для якої гонки з масовим стартом – улюблена дисципліна. Чисто відпрацювавши два останні рубежі, вона помчала до перемоги, потягнувши за собою ще й подругу по команді Сюнневе Сулемдал . У підсумку Тура фінішувала першою з великою перевагою, а Сюнневе зберегла свою другу позицію від наполегливих посягань Дар’ї Домрачевої.

1. Тура Бергер (Норвегія) – (1+0+0+0) 37:59,0

2. Сюнневе Сулемдал (Норвегія) – (0+0+0+0) +17,5

3. Дар’я Домрачева (Білорусія) – (0+0+1+1) +17,8

…8. Юлія Джима (Україна) – (0+0+0+1) +1:17,0

…11. Наталія Бурдига (Україна) – (0+0+0+0) +1:36,4

…14. Олена Підгрушна (Україна) – (1+0+0+0) +1:55,1

…15. Валя Семеренко (Україна) – (1+2+0+0) +2:00,7.

Лідерський біб на наступному етапі в іншому німецькому містечку Рупольдінгу знову одягне Габріела Соукалова. Валя Семеренко відстає від чеської біатлоністки всього на два очки, ще в трьох пунктах позаду – Кайса Макаряйнен. Також в будь-який момент лаври лідера готові перехопити Дар’я Домрачева, Олена Підгрушна, Ірина Старих і Тура Бергер.

У Лівані спалили найдавнішу християнську бібліотеку

В Україні взяли на озброєння тактику Росії: сьогодні у Києві вибухнув позашляховик