Зміст телефонної розмови віце-президента США Байдена з президентом Януковичем

Поділитися

Віце-президент Байден зателефонував президенту України Віктору Януковичу, аби висловити підтримку з боку США перемовинам, що тривають між владою та опозицією заради виходу з нинішнього протистояння та вирішення кризи мирним політичним шляхом.

 Він підкреслив, що США засуджують насилля з будь-якого боку, а також застерігають, що введення надзвичайного стану або застосування інших жорстоких безпекових заходів  будуть лише надалі розпалювати ситуацію та не залишать простору для мирного вирішення проблеми.

 Наголосивши на  потребі не гаяти час, віце-президент закликав президента Януковича відвести спеціальні загони міліції та працювати з опозицією над вжиттям негайних заходів  із зниження напруги між протестувальниками і владою. Він також закликав уряд вжити конкретних кроків під час завтрашньої парламентської сесії, аби дати відповідь на всі легітимні вимоги українського народу, включаючи визнання недійсними антидемократичних законів, ухвалених 16 січня.

 Нарешті, віце-президент підтвердив незмінну підтримку Сполучених Штатів такої України, яка відкидає насильство і яка поважає права людини і гідність своїх громадян відповідно до їхніх європейських прагнень та їхнього бажання оздоровити економічний стан своєї країни.

Офіс віце-президента

 

27 січня 2014 р.

Євромайдан: затримані, зниклі, загиблі (список)

“Свобода” і “Спільна справа” побили горшки: у будівлі Мінагропрому почалася стрілянина