Придбано м’який інвентар для пологового та дитячого відділень Зборівської центральної районної лікарні

Поділитися

Як повідомлялося раніше, дитяче відділення Зборівської центральної районної лікарні сертифіковане на відповідність статусу “Лікарня, доброзичлива до дитини”.

Про це прес-службу департаменту охорони здоров’я повідомив головний лікар Зборівської центральної районної лікарні Євгеній Шевчук.

Власне, статус “Лікарня, доброзичлива до дитини” присвоюється закладам охорони здоров’я України, які надають допомогу матерям та дітям відповідно до вимог Розширеної Ініціативи ВООЗ/ЮНІСЕФ “Лікарня, доброзичлива до дитини”.

В основу Ініціативи покладені принципи підтримки грудного вигодовування немовлят та дітей раннього віку.

За словами, Євгенія Михайловича, в ході підготовки до акредитації закладу впродовж 2013 року в пологовому, гінекологічному, дитячому відділеннях, жіночій та дитячій консультаціях Зборівської центральної районної лікарні проведено ремонти та оформлено наочну агітацію з пропаганди грудного вигодовування.

Також придбано м’який інвентар для пологового відділення на суму 5 650 грн. та дитячого відділення – на суму 6 795 грн. Також планується заміна вікон на металопластикові, заміна твердого інвентаря та придбання медичного обладнання.

Слід зазначити, що отримання згаданого статусу – це свідчення високого рівня медичного закладу, де створені комфортні умови для породіль та немовлят з усієї Зборівщини.

Світлана Гуменна, прес-керівник

Департаменту охорони здоров’я

Тернопільської облдержадміністрації

Одразу 8 визначних місць Тернопільщини потрапили до списку найкращих пам’яток України, обраних народом

Вечір пам’яті “Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять” відбудеться у Тернополі