Що робиться на Майдані: інформація з перших уст

Поділитися
Відомий політик Євген Жовтяк у Фейсбуці оприлюднив інформацію про ситуацію на Майдані станом на 21-30.
“З боку Європейської площі всі крім “Альфи” активно штурмують Майдан. Щойно додався до БТРів Вн військ додався БТР з екіпажем з беркуту. “Альфа” сидять у своїх бусиках. З усіх 20 бусиків “здогадалися” познімати номери, які годину тому ще були.

Станом на 20-30: З боку Європейської площі стоять 2 БТРи з екіпажами озброєними “Калашниковими”, 20 Мінівенів з СБУшниками, озброєними “Калашниковами”, Внутрішні Війська ( кілька тисяч, без строковиків, лише офіцери і контрактники), зброї не видно, кажуть, що без зброї. Кілька десятків беркутівців, зброї не видно. Принесли кілька ящиків з ” коктейлями молотова” залишених радикалами на Грушевського при відступі. Готуються до штурму. Якщо не буде команди “Відбій!” – будуть штурмувати. Кажуть, що не будуть застосовувати зброю – БТРами зруйнують барикади і будуть відтісняти щитами! СБУшники без розпізнавальних знаків – лише жовті пов’язки із скотчу! На питання: “Альфа?” відповідають – “а воно вам треба?”. На твердження, що немає законних підстав їхнього тут перебування, бо їх навчали звільняти від терористів літаки із заручниками чи атомні електростанції, а тут терористів немає, відповідають “а де ви бачили, щоб ми когось атакували – ми просто стоїмо”. В цей час мимо проходить колона тітушок (десь 30 чоловік) екіпірованих під самооборону майдану і направляється по Трьохсвятительській вгору. Запитую, чому не зупиняють провокаторів. Мовчать…
Задаю сам собі питання: якщо ніхто не збирався взяти штурмом Верховну Раду, то планом було дати привід для зачистки Майдану?..

Онлайн-трансляція зі штурму Майдану

Міліція прорвала основну барикаду Майдану збоку Європейської площі