Власна справа – це вихід з безробіття

Поділитися

Державна служба зайнятості серед інших послуг сприяє безробітним у започаткуванні власної справи. Це є однією з можливостей розв’язати проблему безробіття та створити нові робочі місця. Започаткування власного бізнесу – крок відповідальний та сміливих, який в майбутньому забезпечує не тільки місцем роботи, а й дає можливість реалізуватись, як професіонал. У службі зайнятості безробітним з числа застрахованих осіб, які виявили бажання провадити підприємницьку діяльність, виплачується допомога по безробіттю одноразово для організації такої діяльності. Щоб краще зорієнтуватись у цій безмежній кількості інформації що стосується започаткування власної справи, в центрах зайнятості проводяться тематичні семінари. Зокрема, у 2013 році було проведено 43 профінформаційних семінари «Як розпочати свій бізнес?» у яких взяло участь 320 осіб та 12 «Семінарів з організації зеленого туризму» за участю 105 осіб. Найбільш дискусійними питанням, які обговорюються на даних заходах: «Як обрати саме ту бізнес – ідею, щоб була актуальна і прибуткова на сьогодні?», «До кого звернутись за наданням тієї чи іншої консультації стосовно підприємницької діяльності?»

За минулий рік за сприянням служби зайнятості підприємцями стало 70 осіб, з них 29 жінок, 40 осіб –це молодь до 35 років, 8 чоловік жителі сільської місцевості.

Сфери діяльності, що зацікавили цих людей різні : торгівля, надання транспортних послуг, сільське господарство, надання послуг населенню, будівництво, бджолярство, вирощування грибів.

Вже у 2014 році проведено 3 семінари «Як розпочати свій бізнес?» у яких взяло участь 37 осіб та 1 «Семінар з організації зеленого туризму» за участю 14 осіб.

 

Відділ довідково-інформаційної роботи з населенням.

Грицаєнко А.Г.

Майдан здивований: для чого “Свободі” узурпація приміщення облради?

0

Майдан дав останнє китайське попередження Януковичу