Ольга Богомолець з приводу посттравматичного синдрому в українців внаслідок подій Майдану та ситуації в Криму

Поділитися

Я цілком підтримую кримчан у прагненні до більшої автономії, погоджуюсь із твердженням, що материкова Україна не приділяла півострову необхідної кількості уваги. Я вважаю, що з боку Росії відбувається повне порушення не лише цивілізованого політичного діалогу, але й порушення світового балансу. Я мала зустріч із 6-ма сенаторами США, на якій обговорювалося питання інтервенції російських військ у Крим. Я наголосила, що події, котрі сьогодні відбуваються в Криму – це прагнення російського уряду, не тільки залякати Україну, а насамперед, продемонструвати силу Європі та США. Мовляв «а ось ми подивимось, чи зможете ви якимось чином протистояти нам». На жаль, Україна стала мішенню для геополітичних сценаріїв, в ході яких відбувається демонстрація сил різних країн та регіонів. Водночас, ми усвідомлюємо, що загроза для України йде виключно від сьогоднішньої російської влади, а не від пересічних росіян, яких ми дуже поважаємо, як поважаємо і російську мову. Ми вдячні усім росіянам, котрі підтримували й продовжують підтримувати Майдан та наше прагнення до демократії.

Сьогодні дуже важливо донести до всіх мешканців південно-східних областей України, що наше завдання має полягати у максимальному єднанні. Еволюція українського суспільства сьогодні відбулась значно швидше еволюції політиків. Українці хочуть жити в демократичній країні. Посттравматичний синдром у активістів Майдану може бути пов’язаний і з тим фактом, що корупція залишається неподоланою. Нова влада намагається стабілізувати ситуацію в країні, але корупція як була, так і залишилась. Її гостро відчувають в регіонах. І цей синдром у триватиме до тих пір, поки не буде досягнуто головної мети Майдану – побудови справедливої держави, в якій будуть рівні можливості для розвитку бізнесу, соціальна справедливість та рівність перед законом.

Насправді у російської влади викликає страх навіть сам факт приєднання нашого народу до європейських цінностей – коли у владі відсутній криміналітет, коли знищена корупція, коли бізнес працює без хабарів, коли не вивозять капітал закордон. Ось це для російської влади є найбільша загроза в Україні.

І наостанок, мій метод боротьби із стресом – допомагати тим, хто опинився у важкій ситуації. Рекомендую кожному: опікуйтесь людьми, котрим зараз важче, аніж вам. Це допоможе вам подолати посттравматичний синдром Майдану.

Ольга Богомолець

У тернопільському супермаркеті до 50% made in Russia

Банкомати ПриватБанку видаватимуть лише 500 грн на добу