Президія Рівненської облради вимагає відставки Авакова і Чорновол

Поділитися

Президія Рівненської обласної ради одноголосно підтримала звернення до Верховної Ради, підготовлене у зв`язку із загибеллю Олександра Музичка.

«У ніч з 24 на 25 березня 2014 року було убито Олександра Музичка – координатора «Правого сектору» у Західній Україні, активного учасника національно-патріотичних протастних акцій в Україні, починаючи з 21 листопада 2013 року.», – йдеться у зверненні.

Тож президія обасної ради вирішила:

1. Вимагати від Верховної Ради України відправити у відставку Міністра внутрішніх справ Авакова А.Б., звільнити першого заступника Євдокимова В.М., голову Антикорупційного бюро Тетяну Чорновол та створити тимчасову комісію з питань розслідування вбивства О.Музичка.

2. Вимагати від Генпрокуратури України притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до видання наказів і їх виконання щодо умисного вбивства О.Музичка у ніч з 24 на 25 березня 2014 року.

3. Це рішення надіслати Верховній Раді України, в.о.генерального прокурора України О.Махніцькому та оприлюднити на офіційному сайті облради.

4. Рішення набирає чинності з моменту його прийняття.

Нагадуємо, вчора активісти Правого сектору заявили про те, що Тетяна Чорновол від імені нової влади пропонувала Сашку Білому 20 тисяч доларів за зникнення, повідомляє 4vlada.com

***

За кілька тижнів до вбивства Сашка Білого (Олександра Музичка) Тетяна Чорновол нібито пропонувала йому 20 тисяч доларів для того, щоб він виїхав з України на 3-4 місяці. Про це щойно розповів керівник Правого сектора у Рівненській області Роман Коваль під час позачергової сесії Рівнеради. За його словами, Тетяна Чорновол висловлювала цю пропозицію від імені Олександра Турчинова.

– Сашку пропонували зникнути, поки не буде врегульована ситуація з кредитом МВФ, оскільки його діяльність, на їхню думку, могла стати на перешкоді отриманню коштів, – каже Роман Коваль. –  Пропонували виїхати в Чечню чи Грузію. Він відмовився. Тому очевидно, що вбивство Сашка замовне.

Цю ж інформацію підтвердив активіст Правого сектору Олександр Пантюхов, який стверджує, що особисто був присутній при згаданій розмові Чорновол і Музичка. Розмова, за його словами, відбулася у Львові.

***

 

Три роки тому померла Людмила Гурченко

Богомолець: реформа МОЗу не повинна “бити” по людях