СБУ знайшла техніку, якою Арбузов стежив за підлеглими

Поділитися

Служба безпеки України вилучила арсенал обладнання для прихованого зняття аудіо – і відеоінформації, моніторингу ефіру і прослуховування приміщень в одній з держустанов, раніше підконтрольній колишньому першому віце-прем’єру Сергію Арбузову. “У приміщеннях співробітниками СБУ виявлено незаконно встановлені кабельні мережі, відеокамери та мікрофони. Частина апаратури була знайдена на горищі складеної в валізи і готової до вивезення, зокрема: набори мікрофонів і з’єднань до них, чоловічу барсетку з мікрофоном і відеокамерою, жіночу сумку з мікрофоном, відеокамери і відеореєстратори, чотири малогабаритні накопичувачі аудіоінформації, а також пошукові комплекси і блокуючу апаратуру”, – повідомляє прес-служба СБУ. За совами СБУ, злочинне угрупування, яке незаконно встановила обладнання, довгий час знімало інформацію, що охороняється державою. Прослуховування і відеозйомка проводилися в кабінетах співробітників і керівництва установи. З горища через стелю та вентиляційні канали в кабінети керівництва були пробиті отвори, через які здійснювалося прослуховування.

Вартісна техніка іноземного виробництва була придбана за невраховані позабюджетні кошти. Вилучене обладнання спрямовано на технічну експертизу, зазначає відомство.

“Розпочато кримінальне провадження за статтею 359 КК «Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації». Коло осіб, які встановлювали використовували обладнання, а також кому передавалася незаконно отримана інформація, встановить слідство. Перевіряються також факти незаконного використання обладнання в інших установах, які підпорядковувалися Арбузову”, – підкреслюється в повідомленні СБУ.

Пророцтво Сергія Притули про Крим збувається

У тернопільському супермаркеті до 50% made in Russia